Hur kan det bli bättre?


Jag blir kontaktad av många människor som trånar och längtar efter en förändring i sina liv och samtidigt så märker jag en uppgivenhet och misstro på att en förändring är möjlig just för dem. Jag märker också ofta att folk är övertygade om att deras liv kommer att bli mycket bättre om omgivningen ändrar sig. Om min kollega bara slutar med…. så kommer jag trivas bättre på jobbet, om min partner vore mer…. så skulle jag vara lyckligare, om min mamma bara kunde bete sig… så skulle jag må mycket bättre, om regeringen gjorde si istället för så då skulle jag ha ett mycket bättre liv osv. Men det ligger inte i de yttre omständigheterna utan vår lycka och vårt välbefinnande kommer inifrån. Det kommer från oss själva.

Ej bitterJag vet att det kan tyckas provokativt och att det jag skriver kan tolkas som att man får skylla sig själv men det handlar inte om skuldbeläggande för det leder ändå ingen vart. Om man tänker ett steg till så inser man att det jag skriver öppnar upp för fantastiska möjligheter. För om lyckan kommer inifrån dig själv så har du ju massor med möjligheter att förändra ditt liv istället för att du ska sitta och vänta på att din omgivning ska ändra sig så att du blir lycklig. Det handlar om dina övertygelser och tankar för det är där förändringen måste ske för att du ska nå det liv du önskar.

Enkelt kan man säga att allting handlar om dina övertygelser och din uppfattning om din omgivning. Vad är egentligen en övertygelse? En övertygelse är bara en tanke som du tänkt ofta. Det är en tanke som du tänkt så ofta så att den kommer automatiskt och den är en sanning för dig. Men bara för att en övertygelse är en sanning för dig så betyder det inte att den faktiskt är sann. Du känner säkert någon som ofta säger negativa saker om sig själv och när du ser på den här personen så håller du inte med alls. Hon/han kanske säger att hon är misslyckad men när du ser den här personen så ser du en person som lyckats med väldigt mycket här i livet. Den personen har en övertygelse om att hon/han är misslyckad och det är en sanning för den personen, en sanning som du och andra inte kan se.

Men hur vet jag om min övertygelse gynnar mig? Och hur förändrar jag en övertygelse? Om dina övertygelser får dig att må bra så är det gynnsamma övertygelser och om de får dig att må dåligt så är det dags att göra en förändring. Eftersom en övertygelse bara är en tanke du tänkt mycket så handlar det om att förändra dina tankar för att skapa nya övertygelser. Så när du hittat tankar och övertygelser som du vill förändra så ska du fokusera på att skapa nya tankar som kan bli till övertygelser. Det viktiga är inte formuleringen eller innehållet i din tanke utan det viktiga är vilka känslor det skapar. Så en tanke som skapar känslor av glädje, förväntan, lycka och andra positiva känslor är den tanke du ska tänka ofta för att skapa en ny övertygelse. De övertygelser/tankar som skapar olustkänslor hos dig ska få så lite uppmärksamhet som möjligt.

Jag skulle kunna fortsätta skriva hur mycket som helst om det här men det blir alldeles för långt så ingen orkar väl läsa. Men jag vill säga att en stor del av mitt arbete har alltid varit en stark önskan att inspirera och hjälpa människor till att nå en positiv förändring i sina liv så därför har jag med åren utformat och tagit fram olika verktyg som effektivt hjälper dig till att förändra och förbättra ditt liv. Oavsett om du känner dig missnöjd med relationer, jobbet, familjelivet, ekonomin eller hälsan så kan allt förbättras och förändras med hjälp av dina tankar. Det är min fasta övertygelse att vi alla förtjänar att vara lyckliga och tillfreds i våra liv och det är så synd om vi berövar oss själva att känna lycka och glädje den korta tid vi har här.

Lycka!

Lycka!

Så mitt julklappstips till dig är att köpa en julklapp till dig själv som kan ge svaret på frågan Hur kan det bli bättre? En julklapp som ger dig de verktyg du behöver för att göra 2015 till det år som du verkligen förtjänar. Eftersom jag vill hjälpa så många som möjligt genom de verktyg som jag tagit fram så har jag fram till julafton en suveränt generös julrea i min webshop. Läs mer om verktygen genom att klicka HÄR. Nedan ser du några rader från en kvinna som både gått en e-kurs och som använder verktyget 365 dagar PT:

”Jag går din E-kurs om att lära sig tänka positivt och 365 dagar hjälper mig verkligen att hålla kvar fokus på det som är viktigt. Förut så glömde jag alltid bort att jag skulle tänka positivt för det var liksom lättare att fortsätta tänka som vanligt. Så de 365 dagarna är för mig det perfekta komplementet till din ekurs. Och så tycker jag att dina ord i mailen är så peppande och jag märker att jag längtar efter morgondagens mail för jag är så nyfiken på vad det står och så blir jag så glad varje gång jag läser dem.”  /Ann-Christine Ljungkvist

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *