När du inte vet vad du vill! 3 kommentarer


Många gånger är vi väldigt klara över vad  vi inte vill och det kan kännas som en djungel att ta sig igenom för att komma fram till vad vi vill. I vissa lägen kan det kännas väldigt viktigt att komma fram till vad man vill för att kunna förändra en situation som är mindre tillfredsställande. Du kanske har ett jobb som inte ger dig någon energi där du känner dig kvävd av både kollegor och arbetsuppgifter. Du kanske står inför ett utbildningsval men har ingen aning om vad du vill jobba med samtidigt som du känner dig pressad av omgivningen att komma fram till vad du ska bli när du blir stor. Du kanske känner att du behöver bryta upp från något men vet inte vad du ska göra istället.
Det enda du vet säkert är vad du inte vill och det kan vara både förvirrande och frustrerande. Lugn, här får du några knep för att komma underfund med vad du vill.

Vad vill jag?

Vad vill jag?

* Upptäck!

Ha alltid papper och penna till hands och så fort du stöter på något som gör dig glad, intresserad, inspirerad, nyfiken eller fascinerad så skriver du ner det. Allt som du vill veta mer om och som fyller dig med positiva känslor är saker som du ska skriva ner.

* Fråga!

Be din familj, dina kollegor och dina nära vänner berätta för dig vilka egenskaper och styrkor som dom ser hos dig.

* Din historia!

Vad tyckte du om att göra som barn? Vilka ämnen tyckte du bäst om i skolan? Vilka fritidsaktiviteter höll du på med?

När du samlat ovanstående så får du en bild som ger dig en fingervisning om i vilken riktning du bör gå här i livet och förhoppningsvis så blir du mer klar över vad du vill.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “När du inte vet vad du vill!