Nätkärlek mot näthat! 1 kommentar


Det har säkert inte undgått någon att det  pågår en omfattande debatt kring näthat, både på nätet och i annan media. Mycket fokus ligger på själva näthatet, hatarna och offren men en del annat kommer också fram i debatten. Nätkärlek! Och det är nätkärlek jag tänkte prata lite om här för det är viktigt att du och jag och alla andra som umgås på nätet sätter ner foten och säger stopp när någons beteende bryter mot det acceptabla.

Så jag vill uppmana alla till digitalt civilkurage vilket helt enkelt innebär att säga ifrån. Ser du att någon blir hotad, hatad, trakasserad, förlöjligad eller illa behandlad så kan du lämna en kommentar där du skriver att det inte är okej att göra så. En annan sak vi också kan göra är att stötta den som blir utsatt genom att lämna positiva kommentarer, bilder och symboler på olika vis.

Vi vuxna måste sätta ner foten och säga att det inte är okej att bete sig hur som helst på nätet. Det finns ungdomar som har tagit livet av sig för att dom har blivit utsatta för hot och hat på nätet och så får det bara inte gå till.

Här rekommenderar jag några bra saker som har poppat upp på nätet:

 

Här kan du skriva på en namninsamling mot näthatet: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=7417#.URoiPPKtpT8

Och det bästa till sist! En nystartad sajt som heter Anonym Nätkärlek där du anonymt kan skicka ett mail med nätkärlek till en person som du uppskattar. Där finns färdigskrivna meddelanden och du väljer ut ett av dom och så fyller du i mailadressen till den person som du vill ge nätkärlek. Skicka gärna sådana meddelanden till dom du ser blir utsatta på nätet genom att klicka HÄR!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Nätkärlek mot näthat!