Tanke hit och tanke dit! 3 kommentarer


Fotograf: Christopher Buchholz, 1407 Media

I går var jag på Clarion Sign Hotel i Stockholm och föreläste för ett 70-tal förskolelärare och chefer om hur våra tankar påverkar oss och vår omgivning. Och  här är en del av det som jag tog upp under den föreläsningen:

När vi tänker negativa tankar så skapar det en mental stress inom oss som sedan leder till muskelspänningar. Dessa spänningar gör oss tröttare och tömmer oss på energi. Och oftast så påverkar det vårt humör negativt vilket gör att vi inte är så roliga att umgås med. Jag berättade nedanstående berättelse för att exemplifiera det här:

Anna och Birgitta är kollegor och deras arbetsplats ligger i en gammal lägenhet som har en stor hall innanför den dörr som personalen använder. När Anna kommer till jobbet så kliver hon ur sina skor lite var som på hallgolvet utan att ställa dom i skostället. När sedan Birgitta kommer till jobbet så ser hon direkt dessa skor. Till en början så sade hon till Anna att hon skulle ställa skorna i skostället vilket Anna inte brydde sig om då hon inte kunde se vitsen med det. Detta ledde till att Birgitta blev mer och mer irriterad på dessa förbannade skor och en dag så tog hon till och med skorna och stoppade ner dom i en byrålåda bara för att visa Anna att man inte ställer sina skor på golvet. Birgittas irritation över Annas skor gick till slut så långt så hon var redan irriterad när hon kom till jobbet på morgnarna för hon visste vad hon hade att vänta. Det gick till och med så långt så hon började elda upp sig och bli irriterad över skorna redan på söndag kväll. Den här irritationen drabbade inte bara Birgitta och Anna utan även alla runt omkring såsom Birgittas familj till exempel.

Är det verkligen värt att slösa bort sitt liv på att vara irriterad över ett par skor?

Just i det här fallet så var det ett par skor men vad har du i ditt liv som du irriterar dig på?

 


Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Tanke hit och tanke dit!

  • ✫ Fru Eriksson

    Så fin du är 🙂
    Nej,man ska inte slösa bort livet….

    Livet är för kort för att slarvas bort. Livet är exempelvis för kort för att bara äta gott på fredagar, bara älska på lördagar, att inte säga tack och visa uppskattning, att inte säga förlåt när man gjort fel. Det är inte mycket vi vet, men att livet är kort vet vi. Ändå lever vi som att den sanningen var lögn. Vi slösar med ögonblicken, vi skjuter upp kärlek, upplevelser och njutning… Vi kalkylerar med en evighet som inte finns. Ta vara på varje dag, de människor du har omkring dig och låt var dag bli en ny upplevelse.

    Livet är kort, för kort att slarvas bort…./Kram