Tips för att varva ner! 1 kommentar


Ps: Är du stressad och inte hinner läsa den här artikeln så kan du scrolla ner till slutet där du finner ett YouTube-klipp som hjälper dig att varva ner. Ds.

När du blir stressad så har du säkert märkt hur humöret blir sämre, du får svårare att fokusera, du gör fler misstag och att saker faktiskt tar längre tid än vanligt. Det vanligaste misstaget som folk gör i den här situationen är att skynda på ännu mer och så är spiralen igång. Du blir frustrerad över att det inte går som du vill vilket gör humöret sämre, tålamodet försvinner och det tar ännu längre tid att få något gjort. Du missar detaljer och tappar fokus.

Foto: Nathalie Kärvegård

Vad ska jag göra då när tiden inte räcker till?

Om det här är något som händer ofta så är det dags att se över dina prioriteringar. Sätt dig i lugn och ro och se över det du har att göra och fundera över några saker:

* Finns det måsten som egentligen är onödiga eller som inte behöver göras så ofta som du gör dom?

* Finns det någon annan som kan göra några av de saker du har på din agenda?

* Sitter du med uppgifter som du lovat kollegor att göra för att dom inte hinner? I så fall bör du lära dig att säga nej.

* Finns det åtaganden som du faktiskt kan avsäga dig?

Om du ofta hamnar i den här stresspiralen så är det viktigt att du mellan varven vilar upp dig ordentligt och att du har dagar då stressen är helt obefintlig. Stress i sig är inte farligt, den blir farlig när den blir ett kroniskt tillstånd. Och det blir det om du aldrig slappnar av utan bara rusar på.

Att pausa minst en gång om dagen är viktigt för att bryta stressen och hämta andan. Ja, men jag har inte tid!!!! Det är den vanligaste invändningen men som jag skrev i inledningen så leder stressen till att du presterar sämre vilket gör att det tar längre tid för dig att genomföra dina uppgifter. Men om du pausar så får du mer tid.

”Jag sätter mig ner tills brådskan gått över!” ger dig stora vinster. Bland annat så ger fokus på andningen och djupa andetag hjärnan nytt syresatt blod vilket leder till att du får lättare att fokusera och koncentrera dig. När du blir mer fokuserad så gör du färre misstag och du arbetar mer effektivt och hinner med mer.

Jag har gjort ett YouTube klipp som är drygt 2 minuter långt i syfte att hjälpa människor att varva ner. Tänk på att andas djupa andetag när du tittar på det här klippet för att få ut så mycket som möjligt av det. Ett perfekt sätt att inleda kafferasten med. Och du, ta det lugnt – du hinner!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Tips för att varva ner!

 • Isas Trädgård

  Tjena Rock-Babe !!
  Vilken härlig header .. den fick mig att minnas rockstjärneutnämningen !
  Åhhh så skönt det var att kika in och boosta energin, lyssna på porlande vatten och ta in dina affirmationer !
  Tack vännen för tankningen !!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa