Vad fan går du på egentligen? 8 kommentarer


Glad och nöjd!

Glad och nöjd!

Ja, det är så fantastiskt roligt att leva och jag tycker det är så kul att ha kul och ju mer jag tänker på hur kul det är desto roligare blir det. Självklart så stöter jag också på vägbulor i min vardag, självklart så blir jag också arg ibland men jag väljer att inte stanna kvar och älta i de lägena. Så ilska det släpper jag väldigt fort för det är så mycket roligare att ha kul och det är sällan ilskan hjälper. Jag skrattar varje dag åt saker som till synes kanske inte verkar roliga, jag kan tänka på saker som hänt som var roliga och så skrattar jag åt dem igen. 🙂

Så igår när jag började skratta vid middagen så tittade min man på mig och så frågade han: ”Vad fan går du på nu för tiden? Spelar ingen roll om vi har sex eller äter, du bara skrattar. Har det slagit runt eller?” Jag svarade bara med att skratta ännu mer. Sanningen är ju bara den att jag ”går på” lycka för det är så mycket roligare att ha kul än att gräva i gamla sopor.

Jag läste precis ett inlägg på bloggen My Awesome Days som jag verkligen rekommenderar inlägget heter: Verktygslåda Del 1 – Medvetna Tankar – Bli en positivare du. I det inlägget får du tips för att vända en negativ tanke genom att bli medveten om dina tankar.

I kväll återkommer jag med fler tips för Positivt tänkande men vill du redan nu ha fler tips så hittar du mina gratistips HÄR. Du kan också kika in HÄR om du verkligen vill lära dig att använda dina tankar till att skapa ett mycket härligare liv.

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 tankar om “Vad fan går du på egentligen?

 • Piedra

  Det är ju inte alla som har positivitet i generna som trots allt står för minst 60% av den personlighet och läggning jag har. Jag skulle inte känna igen mig själv om jag helt plötsligt började bli superpositiv; jag skulle inte trivas med att vara sådan. Så jag fortsätter att vara den I-or som jag är. Och DET tycker jag är positivt.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Att gå från deppig och grinig till superlycklig på tio sekunder är inte möjligt så det behöver du inte oroa dig över. Om du aldrig har varit en positiv människa så kan det vara svårt att veta hur du skulle uppfatta dig själv. Forskning visar att vår lycka till 50 % har med generna att göra, resten kan vi styra över själva. Senare tids forskning visar också på att vi även kan styra över den lyckonivå som bestämts genetiskt det handlar om vilka medvetna val vi gör när det gäller våra tankar. Uppfattningen att allt är färdigskrivet i generna är ju så mycket bekvämare för oss eftersom vi då slipper ta något ansvar för vår lycka. Men den uppfattningen får allt mindre gemensamt med vetenskapens bild av genernas nätverk. Generna reglerar organismen samtidigt som miljön reglerar generna. Och vad är det som formar miljön? Organismen! Levande varelser förändrar sin miljö bara genom att finnas. Det visar att vi har betydligt större möjligheter att välja lycka om vi nu vill göra det. Forskning visar occkså att de som tänker mer positivt lever längre, har bättre relationer, blir bättre bemötta av sin omgivning, i snitt tjänar mer, är mer friska, har ett bättre immunförsvar, har bättre självkänsla, trivs mer med sina liv, har lättare att möta motgångar, stressar mindre, skadar sig mindre etc.
   Men vill man hellre välja det motsatta dvs: dö för tidigt, ha sämre relationer, inte ha något direkt socialt umgänge, tjäna mindre, vara mer sjuka än genomsnittet, ha ett sämre immunförsvar, ha låg självkänsla, vantrivas med sitt liv, ständigt drabbas av väldigt jobbiga och utdragna motgångar som aldrig tar slut, stressa som en tok, skada sig oftare än genomsnittet etc så ska man självklart göra det valet.
   Jag har gjort mitt val vilket gör att jag får ut mycket mer av livet än om jag hade valt att vara sur och bitter. 🙂

   You Rock!!!

 • Sussi

  Åååh, vad kul! Tack tack tack. Du har gjort min dag! PS. Visst är det underbart att bara kunna skratta åt oväsentliga saker. 😀 Fantastisk historia du hade från middagsbordet. 🙂