Vad spelar tanken för roll? 1 kommentar


I fredags föreläste jag för PwC nere i Borås om hur våra tankar kan vara ett bra verktyg för att öka arbetsglädjen. Under en sådan här föreläsning så stannar det inte vid tanken utan om en sammanhängande kedja som börjar med tanken och slutar med bemötande.

You Rock!!!

I min bok: ”Rockstjärnestatus, Guldkant i Din vardag!” skriver jag så här:

Du skapar dina tankar, dina tankar skapar dina känslor, dina känslor påverkar ditt beteende och ditt agerande. Ord som tål att tänkas på. En tanke som du haft i många år behöver du inte anstränga dig för att tänka utan den kommer omedvetet fram. Det sägs att ca: 90% av våra tankar är samma tankar som tänktes igår, i förrgår och förra veckan. Det är tankar som automatiskt rullar igång eftersom det har funnits där så länge. Ja, nästan alltid. Man skulle kunna likna det vid en upptrampad stig i hjärnan för just de tankarna som tänkts ofta. Genom dina tankar styr du hur en situation ter sig för dig, om den gör dig glad eller ledsen, upprymd eller nedstämd osv.

Jag får ofta frågan om hur man bryter negativa tankar och mitt svar blir då att det absolut bästa du kan göra är att distrahera hjärnan för då har inte hjärnan ”tid” att ägna sig åt grubblerier eller oönskade tankar. Hur gör man då? Allt du gör som kräver hjärnans uppmärksamhet distraherar den från ovälkomna tankar. Så det som är nytt, engagerande, inspirerande, utmanande och spännande fungerar som väldigt bra distraktioner. Du kommer säkert ihåg när du tog körkort, det tog hela din uppmärksamhet och du tänkte inte på något annat än att få bilen att köra framåt utan att krocka med något. Jag kommer ihåg att jag varken klarade av att lyssna på radio eller prata om något annat än det jag höll på med. Idag kör jag bil mer på autopilot och kan både prata och lyssna på radio. Samtidigt! Så när du gör saker som sitter i ryggmärgen så är din hjärna fri att ägna sig åt annat som t ex oönskade tankar. Men om du däremot gör vanesaker på ett nytt sätt så krävs större fokus av hjärnan, det kan vara att klippa med fel hand eller att duscha i mörker. I min bok så får du fler tips på hur du kan bryta negativa tankar.

Vill du ha ett signerat exemplar så kan du köpa boken för 130:- inklusive frakt i min bokshop som du hittar HÄR.

 You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Vad spelar tanken för roll?