5 tips för att se att du är fantastisk! 1 kommentar


Nu under sommaren så pågår en serie inlägg på bloggen där ni läsare själva önskar vad ni vill läsa om på bloggen. Ni önskar och jag skriver.

Vill du också önska? Gör det i en kommentar här på bloggen eller på Facebooksidorna: Klokegård eller Rockstjärnestatus! Du får vara helt anonym! Vill du däremot få en länk till din sajt eller blogg så skriv det så kommer din länk i inlägget där jag besvarar din fråga.

Läsarfrågan:

Om hur man kan lära sig att tänka. Man kan styra mer över sitt liv om man får redskap om hur man kan ”kontrollera” sig själv i tanken. Det handlar då också om självförtroende. Man har ofta ett mönster i tanken och ”lär man om” så kan man utvecklas.

Du är unik!

Du är unik!

Rockstjärnans svar!

Här kommer några tips som svar på den frågan:

* Var sann!

Att vara sann mot sig själv är en viktig förutsättning för att ha bra självkänsla. Många icke konstruktiva tankemönster är baserade på lögner/villfarelser saker som vi tror/tycker/tänker om oss själva som faktiskt inte är sanna. Det kan vara saker vi fått från vår omvärld som barn och som vi tagit med oss in i vuxenvärlden som sanningar. Så granska kritiskt vad du tänker om dig själv och fundera över om det verkligen stämmer.

* Öva!

Att bryta sådana mönster och skapa nya är som att lägga sig till med nya vanor och det kräver övning. Du kommer att snubbla flera gånger innan du fått den nya vanan att tänka mer fördelaktigt om dig själv och lärt dig att  uppskatta och tycka om dig själv. Men det är väl värt all möda!

* Fråga dig!

I varje situation där du har ett val så ska du fråga dig själv vilket val som är det allra bästa för dig just nu. Vilket val får dig att må bäst? Hittar du inte svaret på en gång så sov  på saken. Blir det fel så kom ihåg det till nästa  gång så kan du välja rätt då.

* Bryt!

Hitta olika tekniker för att bryta oönskade mönster. I början så kommer du på dig själv i efterhand; oj, nu tänkte jag så där igen och det visar att du tagit ditt första steg för då har du nått medvetenhet om mönstret, efter ett tag kommer du på dig själv mitt i och nästa steg så hejdar du dig precis innan och till slut så har impulsen försvunnit och den nya vanan går per automatik. Ett sätt att bryta kan vara att sätta en gummisnodd runt handleden som du snärtar till med då den smärtan får hjärnan att  avbryta och fokusera på handen istället. Du kan också skapa en betingning som säger att när du tar dig på axeln så tänker du automatiskt en glad tanke om dig själv. Du kan välja att bryta genom att börja tänka på engelska eller hitta på något som passar just dig.

* Njut!

När du gör saker som du blir glad av och som du njuter av att göra så mår du bra. När du mår bra och känner dig lycklig och glad så är du mindre benägen att tänka negativt eller fortsätta med mönster som inte är bra för dig. Ju mer du tar hand om dig desto snällare tankar tänker du. Du är fantastisk och förtjänar att du behandlar dig som en fantastisk människa!

Du är fantastisk!

Klicka på bilden för mer Rockstjärnestatus!

 

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “5 tips för att se att du är fantastisk!