peppning


#thismakesmehappy 2 kommentarer

2015-09-22 10.44.18Mitt dagliga mål är att vara glad och det absolut bästa sättet att känna glädje är att fokusera på sådant som gör mig glad. Jag pratar ju ofta om fokus och hur viktigt det är att välja att fokusera på något som skapar härliga känslor. Att skifta sitt fokus är ett väldigt bra sätt att skapa positiva tankar. Jag kan ju välja att fokusera på rosens taggar och känna mig irriterad eller så kan jag fokusera på rosens skönhet. Jag kan välja att fokusera på det usla vädret och bli irriterad för det eller så kan jag fokusera på hur glad jag är över att jag har vindrutetorkare som fungerar så bra. När man inte är van vid att styra om sitt fokus så är det bra med påminnelser innan man får in den vanan ordentligt så därför har jag dragit igång en utmaning på Instagram och jag hoppas att du vill vara med. Utmaningen går ut på att lägga upp bilder som gör dig glad och det som är så härligt med utmaningen är att man ”tvingas” leta efter motiv i sin omgivning som gör en glad. Man ägnar sin dag åt att  leta efter saker man gillar vilket är helt suveränt. Vill du vara med? Så här gör du:

Ta en bild på något som gör dig glad, använd hashtaggen: #thismakesmehappy och så taggar du mig i bilden: @karvegard. Följ mig gärna på Instagram så får du se vad det är i min vardag som gör mig glad. Utmaningen pågår i minst 2 veckor.

You Rock!!!


Att prestera och vara inspirerande! 2 kommentarer

Som inspirerande föreläsare får jag inte ha en ”dålig” dag. Jag har åtagit mig ett uppdrag som kunden betalar bra för och då måste jag leverera. Men precis som alla andra så har även jag dåliga dagar där jag försover mig, blir osams med barnen, drabbas av försenade tåg, inte hittar parkeringsplats osv. Och hade jag då ett jobb där jag inte behöver möta andra människor så kan jag stänga dörren till mitt kontor och sitta och sura hela dagen om jag tycker det tillför mitt liv något. Men som föreläsare så kan jag inte ställa mig på scen med mungiporna vid knäna och försöka inspirera till arbetsglädje, livsglädje eller ett  stressfritt liv.

Inspirerande!

Cecilia Kärvegård, Inspirerande föreläsare!

Min uppdragsgivare måste få det som den har beställt vid den tidpunkt och plats som det är sagt så jag måste prestera det vi kommit överens om. Så när jag får en ”dålig” dag samma dag som jag ska föreläsa och inspirera andra människor använder jag mig av  vissa tekniker för att kunna leverera. Jag har med åren lärt mig vad som gör mig glad och peppad vilket jag nu använder för att föreläsa inspirerande.

* Musik!: En teknik är att lyssna på musik som verkligen kickar igång mig. Det är vissa speciella låtar som går direkt in i min hjärnas ”peppcentrum”.
* Tanke: Det andra är att jag talar om för mig själv hur bra jag är. Jag kan upprepa fraser för mig själv som: ”I´m a Rockstar”, ”Jag rockar fett” osv.

* Känsla: En tredje teknik är att tänka tillbaka på tillfällen där jag presterat på topp och så återskapar jag den känslan.

Du kan också peppa dig själv genom att ta reda på vilken musik, vilka tankar och vilka känslor som peppar dig.