inspirerande föreläsare


Hej hopp och lite nyheter 4 kommentarer

Jätteglad!

Jätteglad!

Hallå alla Härliga! Igår hade jag fullt upp precis hela dagen och kvällen. Jag pratade med folk i telefon, via mail och via PM. Jag var helt slut på kvällen och lade mig väldigt tidigt. 🙂 Idag har det varit betydligt lugnare så jag har passat på att ta hand om mig själv med meditation och bokläsning. (mer …)


På bordell i Bombay 2 kommentarer

Indien

Ja, herregud vad man får uppleva här i livet. 🙂 Det är ju helt fantastiskt så mycket det finns att vara med om. Jag hade till exempel aldrig i hela mitt liv trott att jag skulle hamna på en bordell i Bombay! Men det lyckades jag med när jag var i Indien och det var absolut inte min mening. (mer …)


Guldtak med risk för nackspärr 4 kommentarer

 

rp_Ceciliastar-200x300.jpgCharmiga måndag är min absoluta favoritdag och dagen har inte varit något undantag. I går blev jag intervjuad av en journalist inför en artikel om självkänsla för tonårstjejer och den artikeln kommer publiceras i tidningen Frida nästa torsdag. Och ni som läst min blogg ett tag kommer kanske ihåg att jag berättade att jag blev intervjuad inför en artikel i Aftonbladets bilaga Wellness och den artikeln kommer i nästa nummer som säljs i butikerna nu på Onsdag. Och nu har biljettförsäljningen till mina föreläsningar tagit fart och fortsätter det så här så har jag snart ett helt gäng fullbokade föreläsningar vilket är superkul. Nu har jag ett skönt flow precis i min smak. (mer …)


Att prestera och vara inspirerande! 2 kommentarer

Som inspirerande föreläsare får jag inte ha en ”dålig” dag. Jag har åtagit mig ett uppdrag som kunden betalar bra för och då måste jag leverera. Men precis som alla andra så har även jag dåliga dagar där jag försover mig, blir osams med barnen, drabbas av försenade tåg, inte hittar parkeringsplats osv. Och hade jag då ett jobb där jag inte behöver möta andra människor så kan jag stänga dörren till mitt kontor och sitta och sura hela dagen om jag tycker det tillför mitt liv något. Men som föreläsare så kan jag inte ställa mig på scen med mungiporna vid knäna och försöka inspirera till arbetsglädje, livsglädje eller ett  stressfritt liv.

Inspirerande!

Cecilia Kärvegård, Inspirerande föreläsare!

Min uppdragsgivare måste få det som den har beställt vid den tidpunkt och plats som det är sagt så jag måste prestera det vi kommit överens om. Så när jag får en ”dålig” dag samma dag som jag ska föreläsa och inspirera andra människor använder jag mig av  vissa tekniker för att kunna leverera. Jag har med åren lärt mig vad som gör mig glad och peppad vilket jag nu använder för att föreläsa inspirerande.

* Musik!: En teknik är att lyssna på musik som verkligen kickar igång mig. Det är vissa speciella låtar som går direkt in i min hjärnas ”peppcentrum”.
* Tanke: Det andra är att jag talar om för mig själv hur bra jag är. Jag kan upprepa fraser för mig själv som: ”I´m a Rockstar”, ”Jag rockar fett” osv.

* Känsla: En tredje teknik är att tänka tillbaka på tillfällen där jag presterat på topp och så återskapar jag den känslan.

Du kan också peppa dig själv genom att ta reda på vilken musik, vilka tankar och vilka känslor som peppar dig.