Att prestera och vara inspirerande! 2 kommentarer


Som inspirerande föreläsare får jag inte ha en ”dålig” dag. Jag har åtagit mig ett uppdrag som kunden betalar bra för och då måste jag leverera. Men precis som alla andra så har även jag dåliga dagar där jag försover mig, blir osams med barnen, drabbas av försenade tåg, inte hittar parkeringsplats osv. Och hade jag då ett jobb där jag inte behöver möta andra människor så kan jag stänga dörren till mitt kontor och sitta och sura hela dagen om jag tycker det tillför mitt liv något. Men som föreläsare så kan jag inte ställa mig på scen med mungiporna vid knäna och försöka inspirera till arbetsglädje, livsglädje eller ett  stressfritt liv.

Inspirerande!

Cecilia Kärvegård, Inspirerande föreläsare!

Min uppdragsgivare måste få det som den har beställt vid den tidpunkt och plats som det är sagt så jag måste prestera det vi kommit överens om. Så när jag får en ”dålig” dag samma dag som jag ska föreläsa och inspirera andra människor använder jag mig av  vissa tekniker för att kunna leverera. Jag har med åren lärt mig vad som gör mig glad och peppad vilket jag nu använder för att föreläsa inspirerande.

* Musik!: En teknik är att lyssna på musik som verkligen kickar igång mig. Det är vissa speciella låtar som går direkt in i min hjärnas ”peppcentrum”.
* Tanke: Det andra är att jag talar om för mig själv hur bra jag är. Jag kan upprepa fraser för mig själv som: ”I´m a Rockstar”, ”Jag rockar fett” osv.

* Känsla: En tredje teknik är att tänka tillbaka på tillfällen där jag presterat på topp och så återskapar jag den känslan.

Du kan också peppa dig själv genom att ta reda på vilken musik, vilka tankar och vilka känslor som peppar dig.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Att prestera och vara inspirerande!