Charmiga måndag strålar 32 kommentarer


Hallå alla Härliga!

Cecilia Kärvegård, 1Äntligen är Charmiga måndag här, lite kallare än beräknat men med strålande solsken. Idag fortsätter skrivandet på boken så jag hinner bli klar innan den deadline jag fått av bokförlaget. Det känns dock väldigt bra och jag fick en väldigt generös deadline tycker jag. Idag tänkte jag dela med mig lite mer av det här med våra tankar och hur de påverkar oss och våra liv och jag hoppas du finner mina ord användbara i ditt liv. Senare ikväll kommer jag presentera den blogg som jag enligt statistiken fått flest läsare ifrån. Lika spännande varje måndag! Du kan läsa vilken blogg som var ”Storlänkaren” förra veckan i det här inlägget.

Så här kommer tankar om tankar som får dig att må bättre.

Tankar som gynnar dig!

Vi säger att hela mitt liv riktigt suger, jag har taskig ekonomi, krasslig hälsa, min man har lämnat mig och jag vantrivs på jobbet. Det känns som om allt går emot mig och om jag i det här läget fokuserar på dessa saker så kommer jag bara må ännu sämre. Och om jag istället tänker att jag har en bra ekonomi, är fullt frisk, har en ny härlig partner och ett jobb som jag älskar så kommer jag i alla fall inte att må bättre för de tankarna kommer bara att påminna mig om hur min verklighet ser ut.

connection-647217_1920Så jag måste sluta fokusera på detaljer och istället fokusera på mer allmänna saker som får mig att klättra uppåt på känsloskalan för att inte fastna i den negativa tankespiralen. Fokusera på något som får mig att må bra just nu. Jag ser en vacker bild och stannar upp och betraktar den och njuter av dess skönhet, jag lyssnar på skön musik som får mig att slappna av en stund, jag kelar med min katt som inte bryr sig om att min hälsa är taskig, som inte bryr sig om att min man har lämnat mig, som inte bryr sig om att jag hatar mitt jobb. Jag fokuserar på saker som egentligen inte kräver min uppmärksamhet och som därför anses som helt oviktiga under rådande omständigheter. Men faktum är att jag faktiskt fokuserar på det som är det absolut allra viktigaste vilket är hur jag mår här och nu.

Om jag fortsätter att fokusera på min situation så glider jag bara längre ner i den negativa spiralen, när jag tänker på min dåliga ekonomi så blir jag irriterad och får ångest, när jag tänker på min hälsa så känner jag oro, när jag tänker på att min man har lämnat mig så känner jag mig ledsen, besviken och ensam, när jag tänker på mitt jobb så blir jag frustrerad. Och alla de här känslorna får mig bara att må sämre och tar massor med energi från mig. Och jag kan inte göra något åt min situation om jag gräver ner mig i ältande, jag kan inte gå från dålig ekonomi till bra ekonomi inte just nu, jag kan inte gå från krasslig hälsa till perfekt hälsa, inte just nu, jag kan inte få min man att komma tillbaks, inte just nu, jag kan inte börja älska mitt jobb, inte just nu.

Men det finns något som jag kan göra något åt i just detta ögonblick, jag kan hitta en tanke så att det känns bättre just nu. Jag kan uppskatta den här vackra bilden, jag kan njuta av den här måltiden jag äter, jag kan byta gardiner, jag kan städa ur garderoben, jag kan tvätta min bil, jag kan städa mitt skrivbord, lyssna på bra musik det finns så många saker som jag kan göra just nu som får mig att må bättre.

Så jag har ett val här, jag kan tänka på mitt jobb och må dåligt eller jag kan göra något som får mig att må bra, jag kan fokusera på min situation och må dåligt eller jag kan göra något som får mig att må bra. Och när jag inser att jag har ett val och att det är jag som styr och skapar mina känslor så känner jag också vad som egentligen betyder något. Vad som egentligen är viktigt. Det handlar inte om att jag ska brotta ner min kropp och tvinga den att bli frisk eller att jag under pistolhot ska tvinga min man att komma tillbaka utan det handlar om att hitta en anledning till att må bra, inte sitta och vänta på att en anledning till att må bra ska dyka upp.

day-835237_1280Och det är något du kan göra något åt i varje ögonblick och det betyder allt. Du kan inte neka och tillåta välmående samtidigt. Du måste fatta ett beslut; jag ska vara uppmärksam på mina känslor, mitt känslomässiga välmående är det enda som betyder något. Hur jag mår just nu är det som är viktigast av allt för det är det som talar om för mig vilka tankar jag ägnar mig åt. Så det som varit spelar ingen roll och det som är spelar heller ingen roll utan det som betyder något är mina känslor för det som är.
Och eftersom det finns så många sätt att tänka kring det som är så kan jag göra något åt hur jag mår. Jag KAN göra något åt hur jag mår. Jag kan känn glädje, sorg, smärta, ilska. Jag kan välja att se på en person med kritik eller med uppskattning, valet är mitt.

Allt handlar om att jag medvetet väljer en tanke som får mig att må bra. Det kan kännas svårt eller rent av omöjligt men med vilja och övning så är det fullt möjligt. Du kan använda din viljekraft till att inte äta gräddbakelsen eller du kan använda din viljekraft till att välja en tanke som får dig att må bra, du kan använda din viljekraft till att inte säga något dumt till en person som är oförskämd mot dig eller du kan använda din viljekraft till att tänka en positiv, förlåtande tanke om den personen. Använd din viljekraft när det är enkelt, på morgonen till exempel, starta dagen med att le och skapa en känsla av nyfikenhet inför vad den här underbara dagen kommer föra med sig för roligt. Använd din viljekraft till att säga till dig själv att det här kommer bli en suverän dag och att allt jag gör idag, med vem det än är så kommer det bli väldigt roligt. Vill du lära dig mer om hur du tar makten över dina tankar och ditt liv så hittar du det HÄR, HÄR och HÄR.

Njut den här suveräna dagen!

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

32 tankar om “Charmiga måndag strålar