Omöjligt att hålla koll på 60 000 tankar 4 kommentarer


Hallå alla Härliga!

board-752051_1280Jag hoppas ni har en underbar och härlig dag där ute. Ni som läst min blogg ett tag förstår ju att jag har en bra dag eftersom mitt dagliga mål är att vara glad. Och jag måste säga att det är väldigt få dagar som jag inte uppnår mitt mål för med det målet så söker jag mig hela tiden till saker som gör mig glad. Det låter kanske väldigt enkelt och det är det faktiskt också. 🙂 Men allt handlar ju om mina tankar och beslutsamhet. Jag har helt enkelt bestämt mig för att se de små sakerna i min vardag som gör mig glad och kan jag för tillfället inte se något så ser jag till att göra något som gör mig glad. Det kan vara att lyssna på musik, tänka på något härligt, titta på ett roligt YouTube-klipp eller kela med katten.

Jag gör helt enkelt medvetna val för vad jag fokuserar på. Visst, jag kan fokusera på att det är riktigt tråkigt väder ute, att det är kyligt, att jag fryser, att jag har mindre pengar än jag vill ha, att jag har ont i huvudet, att allt inte går som jag vill etc. Det finns massor med saker jag kan fokusera på som gör mig på riktigt dåligt humör, men vad tjänar det till? Jag väljer att fokusera på lösningen istället för på problemet, jag väljer att fokusera på det resultat jag önskar istället för det jag inte vill ha.

TankarJag får ofta frågan hur man ska kunna styra sina tankar när så många av de är omedvetna och det är en väldigt bra fråga. Forskning har visat att vi tänker mellan 60 000-90 000 tankar per dag och jag måste erkänna att jag blir trött bara jag tänker på det. Man kan ju undra hur vi hinner med något annat när vi tänker så många tankar. Och man kan ju verkligen fundera över hur man ska kunna hålla koll på alla dessa tankar så att de inte är negativa. Det låter ju som en helt omöjlig uppgift men lugn, det finns faktiskt ett väldigt bra knep som jag tänkte visa dig här idag. Det är ett suveränt knep och det är faktiskt väldigt sinnrikt och enkelt.

 

Så vad är knepet för att hålla koll på dina tankar?

Först vill jag förklara lite om alla de tusentals tankar vi tänker varje dag. En hel drös av de här tankarna är tankar som gör att vi tar oss igenom vår vardag, de ser till att vi kliver ur sängen, klär på oss, går på toaletten, äter mat och tar oss dit vi ska etc och de tankarna vill vi ju gärna ha kvar och det är ju praktiskt att de bara rullar på automatiskt, eller hur? Nåväl, förutom dessa tankar så har vi i alla fall tusentals tankar kvar och många av de vill vi kanske styra om till att fokusera på annat. Men hur gör jag när tankarna är omedvetna? Då vet jag ju inte vilka tankar jag har, eller hur? Det är nu vi tar till det där knepet som jag nämnde. Det är egentligen ett löjligt enkelt knep men vi har aldrig fått lära oss att använda det på det här sättet. Det är egentligen inte viktigt att veta det exakta innehållet i varenda omedveten tanke utan det viktiga är att veta om tanken är gynnsam för dig eller inte. Det blev kanske inte så mycket lättare men låt mig fortsätta så blir det klarare snart. 🙂

Våra tankar skapar våra känslor och det är det som är nyckeln. Så om du har en massa negativa tankar så följer negativa känslor vilket leder till ett dåligt humör. Negativa tankar ger irritation, ilska, sorg, nedstämdhet, osäkerhet, känslor av misslyckande, känslor av att vara värdelös osv. Medans positiva tankar skapar positiva känslor som glädje, lycka, harmonisk, trygghet, frihet, kärlek osv. Nu kanske du har räknat ut vilket knepet är? Ja, det stämmer, dina känslor är nyckeln till dina tankar. Om du känner dig glad och harmonisk så vet du att du har tankar som är positiva eller gynnsamma. Känner du dig irriterad eller smådeppig så vet du att du har tankar som är negativa och ogynnsamma.

board-765310_1280Så du behöver alltså inte försöka hålla koll på tusentals tankar utan du behöver bara känna efter vad du känner. Visst blev det mycket klarare och enklare nu? Och som tur är så känner vi ju inte 60 000-90 000 känslor/dag så det blir ju inte så mycket att hålla reda på. Så nu behöver du bara börja bli mer medveten om dina känslor för att ta reda på var dina tankar har sitt fokus och märker du att du har känslor som du inte vill ha så styr du om dina tankar och fokuserar på något som får dig på bättre humör.

I morgon kommer jag skriva mer om hur du kan styra om ditt fokus för att bli mer positiv. Du kan också läsa mer våra tankar HÄR. Och i min e-bok ”Bli en Stjärna på att tänka! Så skapar du tankar som gynnar dig!” får du tips för hur du kan släppa irritation, hantera jobbiga situationer, bli en gladare person, lättare hantera vardagsbekymmer och helt enkelt hur du med hjälp av dina tankar ökar din livskvalitet.

Nu ska jag skriva färdigt veckans inspirationsbrev där du får 8 tips för hur du hanterar kritiska personer. Vill du också ha de tipsen? Fyll då i nedanstående formulär. 🙂 Vill du ha en länk på min blogg? Läs mer HÄR.


Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Omöjligt att hålla koll på 60 000 tankar