Fem misstag som olyckliga människor gör, del 2. 10 kommentarer


Fem fingrarI går delade jag 5 misstag som olyckliga människor gör och här kommer ytterligare 5 misstag som olyckliga människor gör så ni vet vad ni ska undvika för att förbli lyckliga. Läs gårdagens 5 misstag HÄR.

1. Fokuserar bara på det de har så de inte ser det de har. Det är verkligen deprimerande att hela tiden fokusera på allt det man inte har. På det sättet går du miste om glädjen över det du redan har. Så istället för att fundera över allt det som andra har men som du inte har så kan du fundera över vad du har som andra inte har.

2. Gnälla över saker du inte kan förändra. Om du inte hade fallitskulle du aldrig ha lärt dig att komma tillbaka på fötterna. Om du inte hade varit tvungen att släppa taget och gå vidare, skulle du aldrig ha lärt dig att du har styrkan att stå på egna ben. Det bästa kommer ofta efter jobbiga stunder. Du kan antingen gå vidare eller så kan du gnälla över de saker du inte kan ändra. Hur du än väljer att göra så går livet vidare, med eller utan dig. lär dig av det som varit och gå sedan vidare. Du kommer alltid att växa dig starkare från smärtan om du inte låter det förstöra dig.


3. Ständigt offra din egen lycka för alla andras skull. Låt aldrig din egen lycka gå i moln i dina försök att sprida solsken över alla andra. Livet handlar inte om att göra alla andra lyckliga utan livet handlar om att vara ärlig och dela sin lycka med de man älskar.


4. Att förlora dina egna mål, drömmar och ideal. Det är en sak att veta vem du är men att verkligen vara och leva som dig själv är en annan sak. Förlora inte dig själv i denna galna värld som försöker forma dig som alla andra utan fortsätt vara trogen ditt sanna jag.


5. Att handskas med stressen som följer av att bedra andra. Om du säger att du ska göra något, gör det! Om du säger att du kommer att vara någonstans, var där! Om du säger att du känner på ett visst sätt, mena det! Om du inte kan, inte kommer, inte känner det du säger så var istället ärlig och säg som det är. Det är alltid bättre att säga sanningen. Lev på ett sådant sätt att om någon skulle prata skit om dig och ifrågasätta din karaktär så skulle ingen tro på det

Och kom ihåg, livet kommer aldrig att bli perfekt hur mycket du än försöker. Även om du lägger ner både själ och hjärta i det så kommer du aldrig att uppnå perfektion. Det kommer alltid att finnas stunder av osäkerhet och det kommer alltid att finnas dagar när allt går fel.  Men allt eftersom tiden går så kommer du lära dig att även de mest ofullkomliga situationer kan göras bättre med lite kärlek och skratt.

Kom igen och rösta på min blogg nu så jag blir Veckans blogg på Besökstoppen för det skulle betyda så mycket för mig. Jag har halkat ner till tredje plats men om vi alla hjälps åt så studsar jag snabbt upp på första plats. Det är jättelätt att rösta! Gå till Besökstoppen nedan, skrolla ner på sidan så hittar du de 5 nominerade till höger, där klickar du på ringen framför Klokegård och sen klickar du på rösta. Klart! Enkelt, eller hur? Man kan rösta en gång per dygn ända fram till Torsdag. Stort tack för att du röstar på min blogg.

  Besökstoppen

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 tankar om “Fem misstag som olyckliga människor gör, del 2.

 • Ruth i Virginia

  Nr 5 – Say what you mean, and mean what you say.

  Läsvärt ämne!
  Ibland blir folk förvånade över mina direkta svar, men jag vill hellre
  säja vad jag menar än att gå som katten kring het gröt. Och jag vill
  att andra är lika ärliga mot mej. I can take it.
  Gnällspikar – besvära er inte med mej.
  Fyller snart 87 och borde ju ha nåt att gnälla över, men tur nog
  har jag hälsan och kan fortfarande köra bil.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Underbar kommentar, Ruth!
   Jag föredrar också att vara rak och jag har märkt att det tas emot på olika sätt. 🙂 Min man hade svårt för det i början för han var så van vid att kvinnor sade en sak men menade något annat så när jag sade något så försökte han alltid räkna ut vad jag egentligen menade. 🙂 Men han börjar lära sig nu vilket ger oss färre missförstånd.

   Jag tycker inte att du borde ha något att gnälla över. Det enda du ”borde” göra är att njuta av livet på det sätt som du önskar allra mest.

   Önskar dig en helt suverän helg!

   You Rock!!!

 • Nett

  Kloka råd, detta med gnälla måste ju vara en influensa som går, många gnäller om allt som man inte kan förändra. Men visst ibland är det skönt att få gnälla av sig om man nu kan lämna det därhän sedan 🙂

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, det finns ju gnäll och det finns ju gnäll. Ibland behöver man ösa ur sig om det hänt något speciellt för att sen kunna släppa det och gå vidare. Men vissa de bara fortsätter och fortsätter. 🙂

   Ha en skön helg!

   You Rock!!!

 • wiper

  Det hjälper verkligen att läsa dina tips och råd. Jag har lärt mig en hel del även dom sista åren och just nu känns det som det finns en framtid trots att man kommit upp i ålder. Så man får göra det bästa av detta liv och njuta och inte ta vid sig av andras ibland plumpa kommentarer. Nr 2 är nåt min man brukar påpeka ibland för mig 😉 Han är en cool person som lever i nuet och har ett jämnt temperament, vi kompletterar varandra. Nr 4 är också nåt att tänka på och jag har ju alltid gått min egen väg och kan inte styras. Jag är lite besviken för att man som snäll och empatisk är lätt att trampa på. Snällhet är verkligen underskattat. Du får igång min hjärna och jag slår upp sidor i boken jag köpte och får aha upplevelser. Tack för dina intressanta och stimulerande inlägg

  Ha en jättefin dag
  kram
  Malin

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Vad roligt att du gillar mina tips här på bloggen.
   Ja, det är tur man lär sig med åren och tar till sig de lärdomar som livet för med sig. Min man är också en cool person som verkligen lever i nuet och inte grämer sig över sånt som varit och sånt han inte kan påverka.
   Ja, nr 4 är enormt viktig, det håller jag absolut med om för vad är vi om vi inte har våra drömmar?
   Att vara snäll har fått en ganska negativ stämpel och missuppfattas ofta. Jag tycker inte att snäll är detsamma som mesig eller en person som man kan/ska trampa på. Tyvärr så är det många som gör det.

   Vad roligt att du har nytta av min bok.

   Ha det bäst, Malin!

   You Rock!!!