Hjärnan eller Lagen om Attraktion? 1 kommentar


Ibland följer sammanträffanden på varandra som ett enda långt pärlband. Jag har den senaste tiden råkat ut för ett långt pärlband som ledde till en slående insikt!

Thinkstarnew

I början av November förra året så släppte jag min E-bok: ”Bli en stjärna på att tänka – Så skapar du tankar som gynnar dig!” och några dagar efter det så halkade jag in på Lagen om Attraktion. Jag läste böckerna ”The Secret” och ”Be så ska du få” för flera år sedan och tyckte att de var bra men jag inser idag att jag då inte hade förstått budskapet fullt ut.

The secretBe så ska du få

Efter att jag läst böckerna så ställdes de in i hyllan igen och hade ingen nämnvärd inverkan på mitt liv utan de föll i glömska. Till i November förra året. Jag började läsa böckerna igen och så tittade jag på filmen The Secret. Och på YouTube hittade jag massor med klipp av Ester och Jerry Hicks där de pratar om Abrahams läror. Sen hittade jag en grupp på Facebook och där blev jag tipsad om Kanadensaren Michael Losier som bland annat skrivit boken: The Law of Attraction som blivit en bästsäljare som översatts till över 30 språk, dock inte svenska. 

Ju mer jag lyssnade och ju mer jag läste desto mer trillade polletten ner. Men i December trillade den ner ordentligt när jag kom i kontakt med Michaels YouTube-klipp och böcker. Och det var då en stor insikt slog mig. Det blev oundvikligt för mig att jämföra Law of Attraction med den bok som jag själv skrivit och släppt i November. En läsare skrev visserligen i en kommentar på Facebook att han fått sig en lektion i Lagen om Attraktion när han läst min bok vilket jag inte tog på så stort allvar då jag själv visste så lite om lagen. Men nu, när jag satt mig in i den så förstår jag vad han menade.

Michael Losier kallas för ”The howto guy” och jag förstår verkligen varför när jag lyssnar till honom och läser hans bok. I korthet kan man säga att det som Michael Losier tillskriver Law of Attraction i sin bok tillskriver jag vår hjärna i min bok.

Han skriver till exempel att man inte ska använda orden ”dont, not or no” och jag har ju medvetet skrivit min bok helt utan ordet ”inte”.  Michaels motivering är att använder vi de orden så fokuserar vi på det vi inte önskar och Law of Attraction kan inte skilja på vad vi önskar och vad vi inte önskar. Min motivering är att hjärnan inte registrerar ordet ”inte”. Michael skriver att Law of Attraction ger oss det vi fokuserar på. Jag skriver att hjärnan styr oss i den riktning vi har vårt fokus.

Så jag har omedvetet skrivit en bok som till viss del beskriver Lagen om Attraktion utan att tillskriva bokens innehåll till Lagen om Attraktion. Det här var verkligen en fascinerande upptäckt och jag kommer fortsätta utforska Michael Losiers lära bland annat genom att fortsätta delta på hans Live Hangouts som han kör på fredagar.

Vill du veta mer om Michael Losier så hittar du honom här:

Hemsida!
Facebook!
Google+!
YouTube!

Min bok hittar du här:

Bli en stjärna på att tänka – Så skapar du tankar som gynnar dig!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Hjärnan eller Lagen om Attraktion?

  • Nuevo Estilo Adidas Mujeres Entrenamiento

    Howdy I am so glad I found your blog page, I really found you by accident, while I was researching on Bing for something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks for a incredible post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don韙 have time to look over it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the excellent work.