Ny bok om relationer! 4 kommentarer


Jag håller just nu på och skriver en bok om relationer som jag i första hand kommer ge ut som en E-bok. En stor del av boken handlar än så länge om kommunikation så jag tänkte här ge en liten provsmak på innehållet i boken som har arbetsnamnet: ”Hur lång kan en relation bli?”

Kärlek berör!

Det är vanligt i relationer att man efter en tid tenderar att ”veta” vad ens partner tycker, tänker och känner och därmed även vet vad ens partner kommer säga. Det leder till att vi inte är lika uppmärksamma som vi var i början och därmed inte riktigt ”hör” vad vår partner egentligen säger. Men det händer faktiskt att människor ändrar åsikter, tankar och känslor om saker och det kan faktiskt hända din partner också så därför är det väldigt viktigt att behålla ett aktivt lyssnande. Ett aktivt lyssnande handlar inte bara om att höra orden som sägs utan att även uppfatta känslan eller tanken bakom. Viktigt är också att ställa förtydligande frågor om något verkar oklart eller konstigt och det här är en väldigt viktig del för att undvika missförstånd. Säger din partner något som verkar konstigt så ställ förtydligande frågor istället för att döma, misstro eller ta för givet. Lyssna alltid på din partner med respekt, nyfikenhet och intresse.

Här är några tips för hur du lyssnar aktivt på din partner:

 • Se på din partner när hon/han pratar. Dels så känner sig din partner sedd och respekterad och det gör din partner trygg i situationen vilket är väldigt viktigt speciellt om det är något känsligt som ni pratar om. Du visar att du verkligen lyssnar på din partner genom att se på personen. Dels så uppfattar du den kommunikation som sker ickeverbalt genom miner, gester oc kroppsspråk.
 • Lägg inte in egna värderingar i det som din partner säger. Gör ingen tolkning och döm inte utan sök efter förståelse. Ha ett öppet sinne och var uppmärksam på vad det är som din partner egentligen säger. Låter det din partner säger heltokigt så tänk på att alla uttrycker sig olika och har många gånger olika definitioner på orden. Det här är viktigt då det lätt kan leda till missförstånd just på grund av att vi använder språket olika. Det handlar också om att vi har olika erfarenheter här i livet.

Du kanske också gillar:

 • Önskar du andra resultat i ditt liv?Önskar du andra resultat i ditt liv? (1)
  Finns det områden i ditt liv som du önskar var bättre? Vill du trivas bättre på jobbet? […]
 • Relationstips!Relationstips! (0)
  Nedan följer några relationstips som är hämtade ur E-boken: "Du & Jag = Sant!" Boken […]
 • Det värmer!Det värmer! (2)
  Idag fick jag ett mail från en läsare som läst min E-bok: Du & Jag = Sant! Boken […]
 • Galenskap!!!Galenskap!!! (1)
  Einsteins definition av galenskap är något av det bästa som skrivits. Tyvärr är det […]
 • Relationshjälp finnes härRelationshjälp finnes här (10)
  Hallå, alla Härliga! Härliga fredag är här och för min del så blir det en helg i lugn […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Ny bok om relationer!

 • Malou Thorman

  Kommunikation och relation..hua ja. Så svårt eftersom vi är inne i dynamiken och röjer. Det krävs träning att kunna lämna det plötsliga hugget i hjärtat därhän och inte svara upp med försvar eller attack när den vi älskar säger något som trycker på de egna knapparna. Och det absolut vanligaste fenomenet som finns inom kommunikation är ju att vi tror med 100% säkerhet att tankeöverföring fungerar. 🙂
  Din bok fyller med allra största säkerhet sin funktion…lycka till med fortsättningen..// Malou