Galenskap!!! 1 kommentar


Einsteins definition av galenskap är något av det bästa som skrivits. Tyvärr är det väldigt få människor som tagit det till sig.

Galenskap är:

Att göra på samma sätt om och om igen och förvänta sig ett annat resultat!

 

Jag möter det om och om igen i mitt arbete som coach speciellt när det gäller relationer. Vi kör på som vi alltid har gjort och när relationen kraschar så förstår vi inte varför och oftast så beror det inte på mig utan på den andra parten.

Om jag försöker igen....

Vi tjatar om samma saker

Vi grälar på samma sätt

Vi irriterar oss på samma saker

Vi grälar om samma saker

Och vi gör det här om och om igen och blir bara ännu mer irriterade över att inget blir bättre. Så då skruvar vi upp intensiteten ett snäpp och kör samma visa igen och så blev det i alla fall ingen skillnad till det bättre. Det blev snarare ännu sämre, men skam den som ger sig. Hetsar upp oss ännu mer och kör ett varv till för nu måste han/hon ändå förstå och inse att jag har rätt. Men så blev det i alla fall ingen förändring.

Det kanske någonstans på vägen är dags att inse att det är dags att ta en annan väg då det här uppenbarligen var en återvändsgränd. Eller? Det kanske är dags att byta taktik. Dags att fundera över vad som egentligen är viktigt.

Vi tar ett exempel:

Din partner viker handdukar på ett annat sätt än vad du gör. Självklart så är ditt sätt bättre och du talar om för din partner hur det ska göras men det hjälper inte. Du irriterar dig mer och mer och tjatar och skäller men din partner viker ändå handdukarna på sitt sätt. Det enda resultat du får är att ni blir osams och sliter på relationen. Är det verkligen värt det? Är det viktigare att din partner ger dig rätt än att ni undviker ännu ett gräl? Spelar det egentligen så stor roll? Är det verkligen värt det i det långa loppet? Eller är det kanske dags att välja en annan väg? Välja att inte bli irriterad kan faktiskt vara ett alternativ. Att lägga energin på något mer konstruktivt än att bli irriterad över småsaker.

Du kan aldrig ändra på en annan människa. Däremot kan du ändra ditt eget beteende och därigenom få ett annat bemötande från din partner.

You Rock!!!

 

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Galenskap!!!

  • ☆ Fru Eriksson

    Ja,såklart sådan lägger då inte jag min energi på,men vet många andra som gör det…
    Själv har jag gått igenom för mycket i mitt relativt korta liv så jag slösar inte min energi/Kram & tack för en bra blogg ♥