Nyckel 10! 4 kommentarer


Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR! 
Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1
Nyckel 2
Nyckel 3 
Nyckel 4
Nyckel 5
Nyckel 6
Nyckel 7
Nyckel 8
Nyckel 9

Nyckel 10: Styr dina känslor!
Nyckel 10 baseras på en väldigt enkel princip när det gäller mänskligt beteende. ”Antingen så styr du dina känslor eller så låter du känslorna styra dig.” Mänskliga känslor är så starka så att försöka besegra dom med ren viljekraft gör dig bara så utmattad att du ger efter för dem. Det enda sättet att vinna över känslorna är att fokusera dom till att sträva mot de resultat du vill ha.
Att ta hand om din kropp och uppnå självinsikt hjälper dig med att ta kontrollen  över dina känslor. Ju mer medveten du bli om vad som driver dig framåt, desto mer kraft får du till att ta kontroll över ditt beteende, och ja, dina känslor styr ditt beteende. Tänk på hur svårt det är att motstå en önskan som du har blivit känslomässigt engagerad i.
När du blir motiverad eller inspirerad av någonting så pass mycket att du kan känna det i varenda cell i din kropp, så förbereder den känslan dig att agera utifrån det begär som skapade den känslan. Därför är känslomässiga begär så svåra att motstå. De har kraften att få dig att se förbi ditt förnuft och omdöme och driver dig till att agera på sätt som du sedan ångrar.
Hur kommer det här sig?
Dina känslor är en del av din fysiska kropp. Känslorna är inte mentala eller andliga, de är fysiska så de kan inte styras helt och hållet av dina tankar. Om någonting till exempel skrämmer dig så sätter det igång en elektrisk vibration i ditt nervsystem och en kemisk reaktion i din kropp.
När det har hänt, så måste du agera fysiskt för att ta itu med den här rädslan. Samma sak gäller för ilska, depression, frustration, stress och alla andra känslomässiga tillstånd, som de flesta hanterar genom att agera negativt eller destruktivt.
Det är dom här negativa och destruktiva hanteringarna som skapar de största hindren för att uppnå dina mål. Var ligger skillnaden mellan när du är på din sida eller inte i din strävan mot dina mål? Skillnaden ligger i din förmåga att styra dina känslor.
Så som en del av din väg mot självinsikt, bli medveten om vad du känner, varför du känner så och hur du kan styra dina känslor åt rätt håll, att arbeta för att uppnå det som du verkligen vill ha.

Du kanske också gillar:

 • Nyckel 12!Nyckel 12! (7)
  Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR!  Läs föregående […]
 • Nyckel 9!Nyckel 9! (4)
  Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR!   Läs föregående […]
 • Nyckel 14!Nyckel 14! (5)
  Så var det dags för sista nyckeln! Nyckel 14! Läs intro till de 14 nycklarna för att […]
 • Nyckel 11!Nyckel 11! (0)
  Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR!  Läs föregående […]
 • Nyckel 6!Nyckel 6! (2)
  Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR!  Läs föregående […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Nyckel 10!