Nyckel 9! 4 kommentarer


Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR!  

Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1
Nyckel 2
Nyckel 3 
Nyckel 4
Nyckel 5
Nyckel 6
Nyckel 7
Nyckel 8

Nyckel 9: Ta hand om din kropp!
Du har bara en kropp och den ska hålla till den dag du lämnar den här världen, så ta hand om den ordentligt. Det här är mer än bara tips för ett hälsosamt leverne. Din kropp är det fordon som du använder för att uppnå allting i ditt liv. Även ditt sinne, som vi diskuterade i nyckel 8, är en del av din kropp och påverkas direkt av din kropps kondition.
Tank på senaste gången när du var riktigt trött och knappt orkade tänka. Berodde det på din kropps tillstånd eller ditt sinnes? Antagligen båda. Ju mindre fysisk energi du har I din kropp desto tröttare blir ditt sinne.
Om du vill öka nivån av disciplin, produktivitet, fokus och viljestyrka, så är det väldigt viktigt att du tar hand om din kropp och ökar din fysiska energi. Med den ökade energin kan styra och fokusera dina tankar till att styra dig mot ditt mål.
Tyvärr är det vanligt att man tar bättre hand om bilen än om sin egen kropp. Alla vet vad som händer om bilen inte får bensin, olja, vatten, spolarvätska, fräscha tändstift osv. så därför är man väldigt angelägen om att ta hand om bilen. De flesta är idag även medvetna om vad som händer om vi inte sköter om kroppen men lyssnar tyvärr inte på kroppen och ger den inte det som behövs.
Låt bli att sova och äta i tre dagar och känn hur din fysiska energi försvinner, dina muskler blir oanvändbara, din stressnivå sjunker, och förmågan att fokusera och vara trevlig mot omgivningen försvinner.
Fysisk energi är nödvändigt för att kunna nyttja din mentala kapacitet och använda den till dess fulla potential. Du kan vara den smartaste, mest kreativa och fokuserade personen i hela världen, men utan energi saknar du förmågan att utnyttja dina förmågor.
Ett bra tips är att äta mer naturliga råvaror och utesluta hel och halvfabrikat för att få så mycket näring som möjligt från det du äter. En bra träningsform är också viktig. Välj träningsform utifrån vad du tycker är roligt. Det finns andra alternativ till gymmet. Du kan dansa, hugga ved, simma, yoga, jonglera eller klättra i träd.
Genom att ta hand om din kropp får du verktygen till att använda dina mentala färdigheter till fullo. 

Du kanske också gillar:

 • Nyckel 12!Nyckel 12! (7)
  Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR!  Läs föregående […]
 • Nyckel 10!Nyckel 10! (4)
  Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR!  Läs föregående […]
 • Nyckel 14!Nyckel 14! (5)
  Så var det dags för sista nyckeln! Nyckel 14! Läs intro till de 14 nycklarna för att […]
 • Nyckel 11!Nyckel 11! (0)
  Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR!  Läs föregående […]
 • Nyckel 6!Nyckel 6! (2)
  Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR!  Läs föregående […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Nyckel 9!

 • Helén

  Jag har faktiskt funderat på att lägga några kronor på en dietist och PT för att få en starkare och piggare kropp. Förra året la jag en del på själen och i år tänkte jag fortsätta med det men även lägga till kroppen. Mer sån't här pepp behöver jag =)

 • Fokus mot framtiden

  Slå ihop kropp och själ – gör yoga.
  På mattan får du möta dig själv och dina styrkor och tillkortakommanden. Yoga hjälper oss att bli starka såväl psykiskt som fysiskt och i min mening den bästa träningen. 🙂