Ska du föda i en glassbil? 1 kommentar


Jag har 2 döttrar, en på 9 och en på 25. Och min stora väntar nu sina första barn då hon är gravid med tvillingar. Häromdagen så var hon och hälsade på oss tillsammans med sin fästman och som vanligt så blev det ju lite härligt bebisprat. Jag är så exalterad nu när jag ska bli mormor för första gången. Och till Tvillingar dessutom.

Då ställer min 9-åriga dotter en fråga till storasyster: ”Ska du föda bebisarna på sjukhuset eller i en glassbil?”

Foto: Anneli Särnblad

Foto: Anneli Särnblad

Den frågan ledde till en hel del skratt tills vi insåg att frågan faktiskt var helt uppriktigt menad. Då berättade lillasyster att hon sett ett barnprogram där mamman var gravid och så var det dags att föda men familjens bil var sönder så pappan sprang iväg för att fixa en bil och det enda han fick tag på var en glassbil. Den gick inte så fort så de hann aldrig fram till BB utan mamman födde sitt barn i glassbilen.

När det gäller barn så har vi vuxna stor förståelse för att de kan säga och göra tokiga saker eftersom de ännu inte har någon erfarenhet och eftersom de inte hunnit lära sig så mycket ännu. Men när det gäller andra vuxna så har vi inte lika stor förståelse när de gör saker på andra sätt än vi gör eller när de har andra åsikter än de vi har.

Lillasysters fråga kom sig av att hon sett ett barnprogram som vi andra inte hade sett. Hade vi också sett det så hade vi förstått varför hon ställde den frågan. Och så är det ju faktiskt med vuxna också, vi har olika erfarenheter, vi lär oss olika saker vilket leder till att vi gör på olika sätt och vi har olika åsikter.

Med den förståelsen så blir det lättare att acceptera våra olikheter. Och ofta har vi ju också ärvt tankar, åsikter och olika föreställningar som vi går omkring med utan att ens ifrågasätta om de är sanna för oss själva.

PS. Min stora dotter planerar att föda på BB och inte i en glassbil. DS.

Klicka på bilden för att läsa mer!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Ska du föda i en glassbil?