Vad är Facebook? 11 kommentarer


Facebook väcker många känslor och är upphov till många diskussioner. Det sägs att med Facebook så kommer vi bli mer asociala, anställda har blivit uppsagda för att dom facebookat på arbetstid, vi är mer otrogna, det förstör förhållanden, ja, mycket sägs om Facebook. En del är sant och en del inte.

Jag har själv, tack vare Facebook, fått ett större nätverk och fler vänner. Jag har fått kontakt med gamla vänner och nya släktingar som jag inte kände till. Jag har många vänner på Facebook som jag aldrig träffat IRL men som jag kommer att träffa.
Jag anser att Facebook gör oss mer sociala då vi hela tiden kommunicerar där. Det är endast på Facebook som du kommunicerar med mormor, sambon, barnen, grannen, chefen, kollegan, barnens kompisar och lärare, kommunalrådet, exet, svärmor, brorsan, bästa vännen, samtidigt. Du pratar med alla samtidigt!

Jag använder även Facebook för att marknadsföra det jag arbetar med och jag har bland annat en Gilla-sida som heter Rockstjärnestatus i ditt liv där följarna får ta del av bloggen och annat som har med Må-Bra att göra.

Vad är Facebook för dig? Hur använder du Facebook? Ska man få använda Facebook på jobbet?

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 tankar om “Vad är Facebook?

 • My Svensk

  Jag älskar och hatar Facebook. Det är underbart för det får mig att hålla kontakten med vänner osv. Dock är det ett stressmoment då jag har blivit beroende och måste vara uppkopplad jämt..

 • Nathalie

  Fördelen med facebook är precis som antytt allt nätverkande. Nackdelen är alla dessa sociala normer som redan byggts upp. Vad får en status säga och inte, får en radera vissa vänner, vilka bilder får synas och inte, när och hur mycket får facebook användas. Det har helt klart gått från öppet och socialt till full integritet (eller misslyckat utelämnade) och en form av att marknadsföra sig.

 • Carin

  Jag gillar facebook! Först tyckte jag att det var lite läskigt med alla som dök upp, gamla klasskompisar och ytligt bekanta. Men nu när man har lärt sig vilka sekretessinställningar man kan använda och att man faktiskt kan klicka bort folk som skriver om sina toabesök…så funkar det fint för mig, tycker jag.
  Det underlättar en hel del i kontakten med andra. Däremot kanske man ska fråga sig vilka negativa effekter det får för folk som inte använder det…blir de lämnade utanför nu? Är det som att inte ha tv på Dallas-tiden?….

 • Joanna

  svar: Jätte kul att du ville vara med i dagens blogg en vinnare är nu uttagen så går in och kolla om det är du, om det inte är det så passa på att anmäla dig till morgondagens tävling och ha en chans till:)
  kram

 • Adara Magazine - din bloggtidning på nätet!

  Jag använder inte Facebook speciellt ofta, men det är mest för att se vad alla mina kompisar gör och snoka på dem. 😛 haha

  sv: Ja visst var hippevågorna som Alva visade snygga! 😀

 • Blomman

  Jag kan inget annat än att hålla med. Jag markansför mig oxå genom mina fotgrafier och mitt bakande. Och hade det inte varit för FB så hade jag inte upptäckt att jag faktist kan ta fotografi eller baka. Jag har ALDRIG fått så mycket goda kommentarer som jag har fått på fejjan. Jag kan som du skriver har kontakt med vänner, familj och andra som inte bor i närheten. Sen lär sig även människa att kommunicera på ett annat vis. Vad jag menar är att genom tal kan man uppfatta hur en människa menar, men när en människa skriver är det upp till en själv att upp fatta sen måste man då tänka efter, hur menade man då o då? Tack våra smile-gubbar som gör skriften lite lättare. 🙂

 • Ezter

  jag är rätt trött på FB måste jag säga! Vissa uppdaterar ju sin status med varje toa-besök typ, det tycker jag är urjobbigt!
  Men kul att hitta gamla vänner där.

 • conny

  För mig är facebook en enda röra hahaha! Jag vet inte ens hur man kommer in där på ett enkelt sätt. Så mitt sätt att använda facebook är än så länge att försöka lista ut hur jag tar mig in där utan att behöva googla varje gång, för det är väl inte meningen!? Jag lär mig väl så småningom. 😀

 • Mamma Meijer

  Jag använder facebook på samma vis som du beskriver. Där har jag kontakt med vänner i andra städer, släkt, ytligt bekanta osv. En salig komplott med när och mindre nära personer.

  Tycker facebook är jätte bra!

  Har man tillgång till dator på sitt jobb tycker jag man ska få kika in på facebook, likaväl som man kanske kollar sin mail =) Men så klart, allt med måtta 😀

 • Patrik

  Jag använder Facebook för att hålla kontakten på ett bekvämt sätt med sådana som jag känner. Dessutom har jag fått kontakt med ganska många som jag inte träffat på flera år, vilket är kul. Så rätt använt så är Facebook riktigt bra tycker jag.