Att behålla gnistan!


Nu under sommaren så pågår en serie inlägg på bloggen där ni läsare själva önskar vad ni vill läsa om på bloggen. Ni önskar och jag skriver.

Vill du också önska? Gör det i en kommentar här på bloggen eller på Facebooksidorna: Klokegård eller Rockstjärnestatus! Du får vara helt anonym! Vill du däremot få en länk till din sajt eller blogg så skriv det så kommer din länk i inlägget där jag besvarar din fråga.

Läsarfrågan:

Hej ! Jag skulle vilja att du skriver om hur att man behåller sin positiva gnista när man blir motarbetad och smutskastad . kram underbara du. ♥

Rockstjärnans svar!

Jag vill börja med att konstatera att man kan inte ändra andra människor, hur gärna man än vill så går det inte.

Vilken tur!

You Rock!!!

Det finns några frågor som du bör ställa dig i det här fallet:

* Varför  blir du motarbetad?

Har du faktiskt fel? Känner någon sig hotad av dig? Har du trampat någon på tårna? Har du uttryckt dig klumpigt? Föreligger det ett missförstånd?

* Blir du alltid motarbetad?

Är det samma person? Är det vid bara ett tillfälle? Sker det alltid? I vilka situationer sker det? Kan du se ett mönster här?

* Varför motarbetar den här personen?

Är det en person med låg självkänsla? Är personen avundsjuk? Ligger det någon sanning i det som personen säger? Har du klampat in på någon annans område? Framstår du för den här personen som någon som vet bättre?

Med hjälp av dessa frågor får du en bild över situationen och även en tydligare bild över orsaken till motarbetandet och smutskastningen. När man blir motarbetad och smutskastad så ligger ofta anledningen hos den person som motarbetar och smutskastar.

Vad kan du göra då?

Om det ligger något i smutskastningen och att du själv är en stor del i det hela så får du rannsaka dig själv och göra förändringen där.

Ligger det hos den andra personen så är det dina tankar och din attityd till det som du kan förändra. Att tappa din energi och positivitet är detsamma som att du har gett den här personen makten över ditt mående. Om det inte ligger någon sanning i det som sägs så får du bara skaka av dig det. Att låta något som inte är sant påverka dig negativt är slöseri med tid. Du vet själv vad som är sant om dig så använd det som ett mantra. Tala om för dig att du är en fantastisk människa som förtjänar all respekt och kärlek.

Läs mer om hur du kan hantera situationen i inlägget om att hantera energitjuvar HÄR.

Du kan också försöka prata med personen om hur du känner det och hur du uppfattar situationen. Här är det dock viktigt att du pratar utifrån dig själv utan att vara anklagande på något sätt.

Om du kan undvika personen så är det också ett alternativ.

Jag önskar dig all lycka till! Har du fler frågor så är du välkommen att höra av dig. 🙂

You Rock!!!

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *