Att bemöta positivitet!


Vi fortsätter här serien om hur du sabbar ditt liv! Denna gång handlar det om hur du undviker positiva människor som sprider glädje och energi omkring sig.

En del människor har en viss förmåga att sprida en bra, skön och glädjefylld stämning omkring sig.1508409_550973331660325_333979859_n

Vi har alla stött på dom här jobbiga, flinande människorna och vet kanske inte alltid hur vi ska undvika det men här kommer några tips. Det absolut enklaste är ju att helt säga upp bekantskapen med dessa människor men ibland så är det inte möjligt och då kan dessa tips bli användbara istället.

Alltid ler:
En människa som aldrig klagar är väldigt jobbig att umgås med och hon/han är nästan omöjlig att ”omvända”. Försöker du omvända en sådan person genom att påvisa det som faktiskt är negativt så hittar dom ändå något som de tycker är positivt. De ler alltid och försöker inbilla oss realister att det är lätt att leva. Finns inget att le åt.

Vad göra?:Be den här personen att berätta om allt tråkigt som hon/han varit med om. Eller be henne/honom berätta om sina värsta farhågor eller allt jobbigt som hon/han har upplevt. Be honom/henne tänka på alla jobbiga saker som vi hela tiden riskerar att drabbas av såsom magsjuka, kraftig diarré, missa bussen, soppatorsk, bilister som inte använder blinkers eller att bli av med jobbet.

Komplimanger: Människor som hela tiden ska se allt gott hos andra och ge en komplimanger för både det ena och det andra. De hyllar varenda människa de möter och talar om hur bra de är och det är riktigt påfrestande att lyssna på. Alla gör hela tiden misstag och inget är så perfekt som de försöker få det att låta.

Vad göra?: Håll aldrig med! Börja istället påvisa alla fel du kan se hos andra och berätta om alla misstag som alla gör hela tiden. Berätta om hur jobbigt ditt liv blir när andra människor hela tiden gör fel. Det är alltid du som blir lidande när kollegorna inte gör som de ska.

Positivt prat: En del människor bara pratar om hur kul allting är och hur lätt det är att se positiva saker. De är helt orealistiska och kan inte se det som alla vi andra ser, att livet är en kamp och att det skulle vara väldigt lätt och kul att leva om bara andra människor betedde sig som de skull och gjorde det som de ska.

Vad göra?: Nonchalera den här människan helt och om du måste säga något så prata om dig själv och ditt liv för att visa hur det ser ut i verkligheten.

Vill du istället läsa om hur du bemöter negativitet så kan du klicka HÄR!
Vill du sabba ditt liv mer så kan du läsa inläggen i serien: Sabba ditt liv!

I min bok: Bli en stjärna på att tänka så hittar du tips för hur du hanterar dina egna, begränsande tankar. Klicka HÄR för att läsa mer om boken!

Håll dig uppdaterad och få fler tips via Facebook genom att klicka på stjärnan!

Rockstjärnestatus på Facebook!

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *