Del 5 i serien: ”7 delar till mer livsglädje och ökad Rockstjärnestatus!” 8 kommentarer


Våga drömma!

Det vi drömmer om och längtar efter är sådant som gör oss glada och fyller oss med en väldigt skön känsla vilket är väldigt bra för det smittar av sig på vårt humör. Tyvärr så anses det inte så ansvarsfullt och vuxet att ägna sig åt fantasier och dagdrömmeri. Dessutom så får man ju inte riskera att bli besviken! Jag tror dock inte att risken att bli besviken är så stor då vi vuxna ändå har förmågan att skilja på fantasi och verklighet.

Om jag t ex drömmer om att äga en egen söderhavsö dit jag kan åka när jag vill och bara  bli uppassad på och där jag kan ligga på stranden hela dagarna i den härliga solen. Jag är egentligen inte säker på att jag faktiskt skulle vilja ha det i verkligheten men själva tanken på det fyller mig med välbehag, speciellt höstruskiga dagar när jag fryser. Så när jag sitter på ett tåg eller i en bilkö så är det en väldigt trevlig dröm att ägna väntetiden åt istället för att hänge mig åt någon form av oro. Och eftersom jag vet att det bara är en dröm så kommer jag heller inte bli besviken.

Andra bra drömmar att ägna sig åt är att ägna sina tankar åt de mål man har satt upp, de mål man vill uppnå. Att fantisera om att man redan nått målet är en perfekt förberedelse för att vara redo att nå sitt/sina mål. Och när du drömmer om att du nått dina mål så har du målet aktivt i dina tankar vilket gör att du inte glömmer bort vilka mål du har satt upp. Och tankarna på att du nått ditt mål fyller dig med en sådan känsla av välbehag som är din drivkraft för att fortsätta din väg mot målet.

Att drömma och fantisera sätter ett leende på dina läppar och förgyller din dag. Tillsammans med barn är det lätt att fantisera genom att hitta på olika lekar och sagor. Att träda in i barnens fantasifulla värld ibland är en ovärderlig  guldkälla till glädje.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 tankar om “Del 5 i serien: ”7 delar till mer livsglädje och ökad Rockstjärnestatus!”