Du har förmågan!


Du har alltid ett val i alla situationer. Du är också den som har ansvar för dina tankar och dina känslor. Du har förmågan att göra nya val, ändra fokus och välja andra tankar. Det kan kännas både befriande och jobbigt att ha dessa val, detta ansvar och denna förmåga!

Det finns många vardagliga situationer som du inte på något sätt kan påverka överhuvudtaget. Det spelar ingen roll hur glad eller arg du är, situationen förblir densamma. Däremot så drabbas resten av din dag och andra situationer och andra människor påverkas positivt eller negativt beroende på ditt val.

Scenario:

Du ska koka ett ägg till frukost och när du ska ta ut ägget ur förpackningen så lyckas du fibbla till det så ägget ramlar i golvet. Och självklart krossas skalet och ägget rinner ut på golvet i en härlig smet med massor av klet.

wpid-20140320_113640.jpg

Nu kan du välja att bli väldigt irriterad och tänka på vilket besvär du får nu när du måste torka upp det slemmiga kletet som helst bara vill rinna av från pappret och ligga kvar på golvet. Och du kan välja att klandra dig själv över din klumpighet, din otur och att det alltid händer dig.

Du kan också välja att skratta åt det hela, skratta åt att du fick ägglossning i köket, vara glad att ingen såg att du hade ägglossning, försöka hitta vackra mönster i smeten, ropa på hunden, glädja dig åt att du blir tvungen att röra på din kropp eftersom du måste böja dig ner för att torka upp, vara tacksam över att du faktiskt har ägg att tappa.

Vilket val du än gör så kommer ägget ligga kvar tills du har torkat upp det. Däremot så kommer ditt val att färga resten av dagen. Väljer du irritation så kommer du garanterat bli ännu senare den här morgonen. Och du kommer bära med dig din irritation en bra bit in på dagen vilket kommer gå ut över de personer som du möter. Väljer du däremot glädje så kommer ägget snart vara ett avlägset minne och du kommer med glädje möta resten av dagen.

Vilket val gör du?

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *