Frågor om Attraktionslagen får svar 9 kommentarer


IMG_2948Hallå alla Härliga!

Trots feber och en grym förkylning så är det en fantastisk dag och jag njuter av livet, kärleken och utsikten från mitt fönster. Det jag ser är ett fantastiskt vinterlandskap där solen strålar så ljuvligt så det gnistrar i träden. Dagens inlägg har skapats av medlemmar i min Facebookgrupp om attraktionslagen som har fått ställa frågor som jag här besvarar. Du hittar Facebookgruppen HÄR och du är välkommen att gå med i gruppen där du kan ställa frågor, få inspiration och lära dig mer om attraktionslagen.

banner-1090830_1920

Nedan följer frågor och mina svar, F=fråga, S=svar.

F: Tar det lång tid innan man kommer in i ”tänket” eller börjar det gälla direkt ?

S: Våra tankemönster är som vanor och är det goda vanor så är det bara att fortsätta och är det sämre vanor så vill vi bryta dessa och byta ut dem mot bättre vanor. Hur lång tid det tar att komma in i det önskade tänket beror till största delen på dig själv men tankemönster som vi burit länge tar generellt sett längre tid att bryta helt. Men eftersom det är en process som sker stegvis så börjar man märka förbättringar i det man skapar ganska omedelbart. Så om du t ex skulle ha negativa tankemönster kring pengar så kommer du ganska snart börja märka att du får mer och mer pengar, i början kan det handla om oväntade tior eller hundringar för att över tid bli mer och mer. Men allt är möjligt och ibland lyckas vi göra kvantumhopp i våra tankar och då kan vi på vad som verkar som ett ögonblick manifestera det som brukar benämnas som ”stora” saker.

Allt handlar om att skapa nya stigar i vår hjärna och ju mer tid du lägger på det desto fortare skapar du dessa nya stigar. Målet är ju att skapa nya konstruktiva tankestigar som är så djupa så de går per automatik och ju fler gånger du tänker en tanke desto djupare stig blir det i hjärnan.

F: Hur jag kan öva upp känslan av att jag är VÄRD pengar. Fungerar med allt annat, utom det.

S: Om tanken att du är värd pengar skapar positiva känslor inom dig så kan du fortsätta med den tanken för då kommer tankarna på att du inte är värd pengar att försvinna till slut men om tanken att du är värd pengar skapar negativa känslor inom dig så ska du inte tänka den tanken för då förstärker du bara att du inte är värd pengar. Ett bra sätt att bryta oönskade tankar är att jobba med logiken. Det finns ingenting som säger att det endast är värdefulla människor som har pengar och det ser du om du tittar dig omkring i världen. det finns så många bovar och skitstövlar som sitter på enorma rikedomar och man kan ju tycka att knarklangare och mördare inte är värda pengar och ändå finns det de som har massor. Jag är övertygad om att du kan se exempel på skitstövlar som har massor med pengar och då kan du jämföra dem med dig själv och så kommer du se att du är mer värd än dem. och då kan du dra slutsatsen att det är inte en människas värde som avgör hur mycket pengar hon har. Jag vet dock att det är väldigt många människor som inte anser sig värda att ha pengar.

Den här tanken verkar djupt rotad i dig så jag skulle tro att den är baserad på situationer du iakttagit som barn. Fundera över vad de vuxna omkring dig sade om pengar och vad de hade för syn på människor som hade pengar och människor som inte hade pengar för jag är ganska säker på att du går omkring med andra människors värderingar kring pengar. Jag är också ganska säker på att deras värderingar inte överensstämmer med dina egna så det är dags att du skapar dina egna värderingar och låter dem vara rådande och styrande i ditt liv.

Och avslutningsvis vill jag säga att anledningen till att pengar inte kommer till dig i den mängd du önskar inte har med ditt värde att göra utan det är dina tankar som skapar ett motstånd mot pengar. Så fort du tänker tanken att du inte är värd så skapar du motstånd. Det bästa här är att helt släppa fokus på de tankarna och istället fokusera på saker som skapar positiva känslor inom dig. Hur skulle det kännas att ha de pengarna du önskar? Fokusera på de känslorna och tänk tankar och gör saker som skapar de känslorna inom dig för då försvinner motståndet mot pengar och de kan börja manifesteras fysiskt i din verklighet.

F: Att få tankarna att fastna på allt det positiva jag faktiskt har omkring mig….vill liksom halka in på det negativa hela tiden..omedvetet,

S: När vi fokuserar på vår verklighet så manifesterar vi mer av den oavsett om det är sådant vi önskar eller inte önskar. Det är så det fungerar men invändningarna brukar vara att: ”Så du menar att jag ska blunda för verkligheten?” ”Så du menar att jag ska ljuga för mig själv?” etc. Men det handlar varken om att blunda eller att ljuga utan det handlar helt enkelt om att styra sitt fokus. Det är ju så att vår verklighet består av otroligt många saker och vi kan omöjligt uppmärksamma alla på en gång, vi kan bara fokusera på en sak i taget och har tyvärr en vana att fokusera på det oönskade och det som fungerar dåligt i vår verklighet. Anledningen till det  är att vi då känner att vi är ansvarsfulla människor som gör allt vi kan för att fixa det som inte fungerar. När jag går in i mitt kök så kan jag välja att fokusera på ett berg av disk på diskbänken och skuldbelägga mig själv för att jag inte har diskat. Eller så kan jag välja att fokusera på den där vackra orkidéen som blommar så vackert i fönstret. Att jag fokuserar på orkidéen betyder inte att jag struntar i disken, det betyder bara att jag för tillfället ser och njuter av den. När jag kollar mitt kontoutdrag så kan jag fokusera på det pinsamt låga saldot eller jag kan fokusera på att jag har haft tillräckligt med pengar för att betala hyran. Båda sakerna är min verklighet men de skapar olika känslor inom mig.

Det handlar om att bryta vanan att fokusera på det negativa för att istället fokusera på det positiva. Du har tagit ett jättestor kliv eftersom du är medveten om att ditt fokus dras tillbaka till det negativa så nu behöver du bara öva. Att tankarna är omedvetna spelar ingen roll för dina känslor är medvetna och det är de som talar om för dig om dina tankar för dig mot det önskade eller det oönskade. Det viktiga är att du inte klandrar dig själv för att du dras tillbaka till ett negativt fokus. Ta det med en klackspark istället så kommer det gå mycket fortare att vänja dig av med det. Säg till  dig själv med ett skratt att ooops, nu halkade jag igen, bäst att sätta på spikskorna nu när det är så halt. Sen väljer du medvetet att titta på orkidéen istället. Humorn är ett fantastiskt redskap och med den så kan vi i raketfart skapa de önskade skiftena i våra tankar. Och den snabbaste vägen till att manifestera det positiva som du önskar är att du fokuserar på allt det positiva som du redan har omkring dig.

F: Hur jag kan få bort tänket kring hur orättvist behandlad jag har blivit från nyfödd och genom livet, och få av mig offerkoftan och på ett konstruktivt sätt gå vidare och tillåta mig själv att må bra.

S: Du får bort tänket genom att sluta tänka de tankarna och istället tänka andra tankar. Det är faktiskt så enkelt men vi krånglar till det väldigt mycket. Du är en fantastisk människa som precis som alla andra har rätten att må bra. Det är din födslorätt att få må bra. Utifrån din fråga så kan vi se ett mönster som förföljt dig genom livet och det är att hamnar i situationer där du känner dig orättvist behandlad. Din känsla av att bli orättvist behandlad är helt sann som känsla men det behöver inte betyda att känslan stämmer med verkligheten. Jag skulle tro att du någon gång i din barndom blivit orättvist behandlad av någon på ett sådant sätt så att det har satt spår i dig. Det har lett till att när du iakttar din verklighet så söker du bekräftelse på att du blir orättvist behandlad vilket gör att situationer där du inte blivit orättvist behandlad ändå tolkas i dina tankar som att du blev orättvist behandlad. Säg att du har ett par rosa solglasögon och tittar upp i himlen, den ser då rosa ut för dig medans den för oss andra är blå. Precis så fungerar det med våra tankar och föreställningar, du har på dig ett par ”glasögon” som består av att du blir orättvist behandlad, det blir din ”tolkning” av verkligheten och det är det du fokuserar på så det är det du ser. Om en annan person skulle råka ut för exakt samma sak som du så är det fullt möjligt att den personen inte skulle känna sig orättvist behandlad.

Du behöver jobba med självkänslan för att öka din kärlek och respekt till dig själv för då känner du att du är värdefull som människa. Jag förstår att du haft en del utmaningar i ditt liv men du behöver ställa dig själv frågan om du ska låta det förflutna styra över din framtid. Det kanske är dags att du sätter ner foten nu och väljer andra tankar än det som varit. Jag är säker på att du även har en el kärlek omkring dig så fokusera mer på de människor som ger dig kärlek och njut av den känslan det ger dig. Ju mer du fokuserar på den kärlek du får och att du är älskad desto mindre kommer du känna dig orättvist behandlad. När du känner dig orättvist behandlad så handlar det om att du har tolkat andras beteenden som att de behandlar dig orättvist men om du skulle fråga dem så är jag säker på att det inte varit deras avsikt.

Fokusera på allt det som är bra i ditt liv så kommer det här snart att vara ett minne som inte tar någon större plats i ditt liv. Det är du som har kontrollen över ditt liv så det är du som bestämmer vilka tankar och känslor som ska få styra din dag. Vad vill du ha i ditt liv? Vad vill du känna från de människor som du har omkring dig? Hur vill du känna när du vaknar på morgnarna? Det finns ingen lag som säger att det förflutna ska styra över vår framtid, det är vårt fokus på det förflutna som gör att det styr vår framtid. Så länge du fokuserar på det oönskade så kommer du få mer utav det. Skapa dig en ny känslomässig verklighet så kommer du skapa en fantastiskt härlig framtid där du är älskad och den som styr över dig och ditt liv. Ta kontrollen över dina tankar och fokusera på det som får dig att må bra så kommer du manifestera ännu mer som får dig att må bra. Kasta dig in i en positiva spiralen av härliga känslor genom att styra ditt fokus från det negativa till det positiva. Det är bara din tolkning av verkligheten som skapar känslan av att vara orättvist behandlad.

F: Varit genom livet syndabock för andras oförmågor och brister. När jag protesterat mot det blev jag stämplad ”jobbig”. Fast att jag hade rätt. Svårt att släppa den orättvisa behandlingen. Hur gör man..?

S: Vad vill du känna? Vad vill du ha mer av i ditt liv? Är det du eller andras oförmågor och brister som ska styra ditt liv? Vill du vara ett viljelöst offer eller vill du vara den som har kontrollen över ditt liv? Du får försöka hitta känslan att det räcker faktiskt med att du vet att du har rätt. Det går ändå aldrig att ändra andra människor så det vore helt lönlöst att ens försöka. Som jag skrev i svaret till frågan ovan så är det din tolkning av verkligheten som skapar dina känslor. Du upplever att du blivit orättvist behandlad och det stämmer utifrån dina referensramar men det är inte säkert att andra inblandade tycker likadant. men det är faktiskt helt oväsentligt vad de andra tycker och tänker. När vår lycka blir beroende av hur andra människor beter sig så lever vi vårt liv på villkor som vi inte kan styra över. När vi känner att vi bara kan bli lyckliga när andra människor har ändrat sitt beteende så sätter vi oss i en väldigt svår sits och vi ger också bort all kontroll över vårt liv till andra människor.

Din lycka kan endast du själv skapa och den kommer inifrån och du tar fram den med hjälp av dina tankar. Du är ju en fantastisk människa och det är synd om de andra som inte kan se det utan de stämplar dig som jobbig. Det betyder att de har på sig tolkningsglasögonen som tolkar dig som en jobbig människa. Eller har de sagt att du är en jobbig människa eller är det din tolkning? Fokusera på de människor i din omgivning som fyller dig med glädje och ägna de andra noll fokus. Låt dina tankar endast fokusera på det som fyller dig med glädje. jag vet att det kan vara svårt att sluta tänka på människor som gör en illa och man vill göra allt bra och få de människorna att ändra på sig så man kan bli glad igen. Men den lösningen fungerar inte för det går inte att ändra på andra människor. Det är bara att gilla läget att de är som de är och att de gör som de gör, det enda du kan göra är att förändra dina tankar/din tolkning av deras beteende. Gör det som din dagliga uppgift att fokusera på det som fyller dig med glädje så kommer du möta färre orättvisa behandlingar och människor som tidigare betett sig illa kommer försvinna ur ditt liv eller ändra sitt beteende. Om du fyller dig med glädje så kan du inte attrahera negativa människor. När du fyller dig med glädje så kommer du endast attrahera glädje och det finns inget utrymme för negativa människor, du kommer inte ens att se dem i ditt liv.

F: Att om man vill ha bort något ur sitt liv ska man fokusera på hur bra man mår utan det eller på något helt annat?

S: Det bästa sättet att få bort något ur ditt liv är att inte tänka på det. Fokusera på något helt annat. När du tänker att du inte vill ha det ”där” så är det aktivt i din vibration. Oavsett om du tänker att du vill ha en sak eller tänker att du inte vill ha en sak så är det aktivt i din vibration och du attraherar det. Attraktionslagen svarar på det som är aktivt i din vibration oavsett om det är något du vill ha eller inte vill ha. Så fokusera på det du vill ha vilket betyder att du ska känna de känslor som du kommer känna när du har fått det du önskar. Om du fokuserar på det du önskar och känner negativa känslor så betyder det att du ser att du saknar det du önskar, släpp då tankarna på det och fokusera på något som fyller dig med glädje och positiva känslor.

F: Har försökt tänka positivt och välja ”rätt” tankar, men det händer inte så mkt så jag gör uppenbarligen nåt fel. Vad är sina bästa tips/övningar man kan göra dagligen för att få fart på flödet?

S: Du gör absolut inget fel. Du är där du är och det är helt okej. Det räcker inte med att försöka som du märker eftersom det inte händer så mycket. Det enda som fungerar är att verkligen göra. Så vad ska du göra då? Låt dina känslor vägleda dig till de tankar som gynnar dig. När du känner positiva känslor så har du tankar som för dig i riktning mot det du önskar. Jag rekommenderar 15-30 minuters meditation varje dag. Meditation är ett suveränt redskap och det stillar dina tankar, skärper ditt fokus och ökar din koncentrationsförmåga. Efter meditation så blir det enklare att välja ett fokus som skapar positiva känslor. Hitta också andra verktyg som får dig på bra humör och som distraherar dig från negativa tankar. Musik brukar fungera för de allra flesta. Skapa en spellista med låtar som får dig att bli på riktigt bra humör. Det är lätt att lyssna på musik idag. När de negativa tankarna är väldigt starka och det känns som om du inte kan ta dig ur dem så rekommenderar jag dig att sova en stund. Sömn är perfekt för att bryta negativa tankebanor. Och kom ihåg att det blir lättare med tiden. Ju mer du övar desto mer kommer de positiva tankarna att bli ett val som sker automatiskt. innan du somnar på kvällen så skriv ner 5 saker som du uppskattar och känn känslan av uppskattning. Ha som dagligt mål att du ska vara glad för med det som mål så kommer du undermedvetet att hela tiden leta efter saker som får dig att känna glädje. Och varje sak som fyller dig med glädje är en manifestation så tänk vad härligt när du hela dagarna går omkring och manifesterar saker som gör dig glad.

F: Det kluriga tycker jag är att släppa tankarna kring tänkandet och bara ”åka med”. Jag har tränat några veckor nu och det blir lättare och lättare. Universum ger snabb utdelning om jag lämnar över med full tillit. Mitt bästa knep är nog att fokusera på förberedelser inför det som jag vill ska komma. Ett exempel kan vara att om jag vill ha den där soffan så beställer jag den hos universum, sedan gör jag fint och förbereder platsen där den kommer stå. Vad gäller tankarna om mig själv och människor omkring mig så väljer jag att tänka på allt bra som kommer hända, att jag är tacksam för allt bra som varit och lämnar helt enkelt ifrån mig både tankar och händelser som inte gynnar mig. Poff bara Kommer oron tillbaka så lämnar jag över till universum, är det svårt att lämna över så säger jag det högt eller skriver ner det. Sedan släpper jag och gör något annat.

S: Det du skriver här är jättebra för när du gör de där förberedelserna så känner du samtidigt känslor av förväntan, tillit, glädje och det viktigaste av allt, du har inget fokus på hur, var, vem eller när. Det är ett suveränt sätt att se till att du är i en mottagande vibration. Det här är nog det som de flesta har svårt för. Att släppa taget om tankar på hur, var och när det vi önskar ska komma. Men det är ju, som du skriver, universums uppgift och inte vår att räkna ut. det finns så många olika sätt för universum att leverera och vi känner endast till en bråkdel av dessa sätt. För att släppa tankarna så är det bra att distrahera hjärnan med något annat. När vi känner uppskattning t ex så är det omöjligt att samtidigt tänka negativa tankar.

F: Finns många frågor..började ”tänka” i AL för ett år sedan och gick skapligt ända tills nu i nov..finner inte riktigt tillbaka igen där är väl en fråga ..Min skilsmässa ligger till grund för all negativitet , singel sen snart två år å där kommer nog nästa fråga .. Finna positiva tänket och kärleken igen  Mina två frågor på hur gör man för att komma tillbaka igen? Svajar dock inte hela tiden men julen&nyår är det stora problemet på negativa tänket tyvärr och fastnat lite där .

S: Du kommer tillbaka genom att fokusera på saker som ger dig de känslor som du vill tillbaka till. Bestäm dig för att bli en positivitetsdetektiv och gör det till din dagliga uppgift att hitta positiva saker i det som verkar så negativt. Vad har du för positivt idag som du inte hade haft om du fortsatt vara gift? Vilka negativa saker slipper du idag när du inte är gift längre? Och se på alla möjligheterna! Wow! Du har nu ett helt vitt, oskrivet blad framför dig och det finns oändliga möjligheter för dig att skapa precis det du vill ha i ditt liv!

Så länge du tänker de där tankarna om att det gick skapligt tills, att skilsmässan är grunden till det negativa, finna det positiva tänket, komma tillbaka, svajar och fastnat i det negativa tänket så kommer allt det att fortsätta vara aktivt hos dig. Tanken att ”finna det positiva tänket” talar om att något saknas och att du letar efter något som inte finns. Och det är ju ingen idé att leta efter något som inte finns för det går ju inte att hitta det som inte finns. Så sluta leta och börja använda andra ord och tankar. Skriv en lista över det du önskar i ditt liv och använd gärna känslo-ord. Positiva tankar är inget som saknas, de finns där hela tiden men du måste styra ditt fokus dit för att tänka dem. Klarar du det inte med vilja så får du använda dig av saker som triggar igång de önskade tankarna t ex göra roliga saker, lyssna på bra musik, dansa när du städar, titta på roliga filmklipp, läs roliga historier, prata med någon som alltid får dig att skratta etc.

Det är lite svårare i början men efter en tid av övning så kommer det gå så mycket lättare. Allt du önskar finns där för dig och du har så stora möjligheter som bara ligger och väntar på att du ska öppna dörren för att släppa in dem. Tankar och känslor är också manifestationer så när du tänker en positiv tanke så kommer attraktionslagen att leverera fler positiva tankar och du kommer få en massa härliga idéer som för dig närmare det du önskar. bara det att du ställde den här frågan var en manifestation för alla idéer, infall och impulser att göra saker är också manifestationer. Och nu känner jag mig tjatig men det känns viktigt att än en gång påminna dig om alla möjligheter som ligger framför dig. Känner du spänningen, nyfikenheten och fjärilarna i magen vid tanken på alla möjligheter? Känner du hur ditt hjärta börjar sjunga och hur energierna inom dig börjar röra sig snabbare? Du är en skapande varelse som med dina tankar bestämmer hur ditt liv ska se ut. Om du fokuserar på det oönskade i nuet så kommer din morgondag att se likadan ut. Så vad väljer du att fokusera på nu?

F: Kommit ur flödet, vill snabbt in igen!

S: Det är bara att hoppa in igen. Du vet hur det känns och du vet vad som får dig att känna på det viset så det är bara att göra eller tänka något som triggar igång de känslorna hos dig igen. Du vill känna den där härliga spännande förtjusningen över livets fantastiska mirakler. Du vill känna att du lever och att livet är en stor gåva som du förvaltar på ett fantastiskt vis. Du vill ha den suveräna och totala kontakten med ditt inre, högre Jag. Du vill känna den barnsliga förtjusningen över att vara den om skapar ditt liv. Du vill känna hur det spritter av glädje inom dig och känna att det strålar om dina ögon. Du vill känna den där underbara livsglädjen som får ett skratt att hela tiden bubbla inom dig. Du vill känna att du vill hoppa, jubla och tjoa för det är så underbart att vara du. Ditt liv är fantastiskt och du vill att varje dag ska vara en dag av glädje, lycka, skratt och rörelse. Du vill vakna upp till livets äventyr varje morgon och känna spänd förväntan över alla härliga saker du kommer uppleva under dagen.

Så, vad får ditt hjärta att sjunga? Vad får dig att le och skratta? Vad får dig att fokusera på härligheterna i ditt liv? Vad väcker inspirationen inom dig? Vad väcker nyfikenheten inom dig? Vad får ditt inre barn att sjunga och hjula? Det är endast du som står i din väg så kliv åt sidan och låt glädjen få dansa in i din verklighet. Börja på en gång genom att le, och fortsätt att le tills du känner hur glädjen börjar spridas inom dig och sen är det bara att haka på flödet som bara växer och växer.

Stort tack till alla er som ställt frågor till mig. Jag hoppas att mina svar är till hjälp, inte bara till er som ställt frågorna utan även för er som läser det här. Som ni säkert redan vet så handlar Attraktionslagen om våra tankar och det är så enkelt att om vi märker att vi inte attraherar det vi önskar så är det dags att förändra våra tankar. och det kan låta lätt men vara svårt i realiteten och anledningen till det är att de tankar vi behöver ändra är sådana tankar som vi har haft i många många år. Och de här tankarna har vi tänkt så många gånger under åren så de har blivit automatiserade och vi är ofta inte riktigt medvetna om att de här gamla tankemönstren kickar igång om och om igen kring det ämne där vi märker att vi inte attraherar det vi önskar och det spelar ingen roll om det handlar om pengar, jobb, relationer, vikt eller hälsa. Allt i vårt liv ser ut som det gör tack vare eller på grund av våra tankemönster. Att förändra sina tankemönster är som att bryta en vana och jag har tagit fram ett verktyg i syfte att bryta vanan med negativa tankemönster för att sedan skapa en ny vana med positiva tankemönster som gynnar dig. Du kan läsa mer om det verktyget HÄR.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 tankar om “Frågor om Attraktionslagen får svar