Med en positiv attityd kan du ta dig hur långt som helst


Tänk dig följande: Du växer upp i ett krigsdrabbat land, vänner och släktingar dör och bombningar och skottsalvor tillhör din vardag. För att överleva så flyr du till ett helt främmande land, lär dig språket på mindre än ett år, skaffar ett jobb som säljare och efter några månader så är du en av de 150 bästa säljarna på företaget. Jag har intervjuat en person som gjort den resan och det är verkligen en framgångshistoria med stora mått.

Basel är 25 år och flydde från Syrien till Sverige sommaren 2015 där han fick bo på en flyktingförläggning i Munkfors. Många av de som bodde där satt mest och spelade kort och lyssnade på musik vilket han tyckte var slöseri med tid så Basel bestämde sig för att göra tvärtom och ägnade dagarna åt att lära sig det svenska språket. Han hittade språklektioner på YouTube och ägnade sin tid åt att lära sig så bra svenska som han kunde för att kunna skapa sig ett liv här i Sverige.

– Jag ville bli en del av det svenska samhället och satte som mål att skaffa bostad, ett jobb och betala skatt precis som en svensk, berättar Basel.

Basel återkommer ofta till hur viktigt det är med ett positivt mindset och ord som ofta återkommer under intervjun är; wow och awesome. – Jag försöker alltid att smitta andra med min drivkraft och entusiasm men jag vet att det inte är enkelt när man har familj och vänner i krigshärjade områden men man måste kämpa vidare och kan inte låta det dra ner en. Om man låter det dra ner en så når man inte sina mål och kan inte vara till hjälp för någon.

Basels handläggare på immigrationsverket blev förvånad över att Basel ville prata svenska med henne efter bara 6 månader i Sverige och det gjorde att hon ville skynda på hans ärende. Så efter 8 månader fick han till sin stora glädje permanent uppehållstillstånd i Sverige och då började hans jakt efter jobb.  Han har en ekonomutbildning i Syrien och jobbade där som Finansassistent åt WHO.

När Basel såg att Key Solutions sökte säljare i Göteborg så sökte han jobbet och blev kallad till intervju. – När jag var på första intervjun med Anton som var sales manager och yngre än mig så tänkte jag att åldern spelar ingen roll utan det handlar om hur driftig, engagerad, ärlig och lojal du är mot din arbetsplats. -För om Anton som var så ung kunde bli sales manager så tänkte jag att det här är en suverän arbetsplats.

-Key solutions jobbar för att få fram vinnare och marknadsför sig som A great place to work och det stämmer verkligen för om du satsar på ditt jobb här så får du stora chanser att utvecklas. -Jag får hela tiden peppning och stöd för att lyckas i mitt arbete. -Om jag ger 100% på jobbet så får jag 200% tillbaka och vi letar alltid efter utveckling och förändring och letar alltid efter att bli bättre.

Key Solutions har ca 150 säljare och Basel har utsetts till den bästa säljaren. -Det känns fantastiskt att bli utnämnd till toppsäljare, jag har belönats med vidareutbildning inom företaget till att bli coach för att hjälpa nya medarbetare att lyckas.

Basel är en förebild för alla på Key Solutions då han har gjort en raketkarriär på så kort tid. Basel känner att han är en del av företaget och är verkligen stolt över att jobba där.

Basels 4 bästa tips för att lyckas nå sina mål:

  • Tänk att du är en del av det här samhället så om du vill ha respekt så måste du visa att du är en person kan vara med och bidra till att göra det här landet bättre. Gör något för att visa att du förtjänar en plats i det här samhället oavsett om du är invandrare eller svensk. Det är viktigt att engagera sig och visa att man är intresserad och att man vågar lära känna nya människor.
  • Det är så viktigt att lära sig språket för att kunna skaffa jobb, boende och kunna integreras i samhället. Så många fler möjligheter öppnas om man talar språket.
  • Att respektera kulturen i samhället. Det är viktigt att anpassa sig efter den kultur som finns och inte bryta mot den. Och att lära sig den svenska kulturen är ett sätt att integreras i sitt nya hemland.
  • Att vara positiv och glad och försöka att lyfta människor omkring dig för att skapa mer engagemang här i landet.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *