Relationscoachen svarar på din relationsfråga! Del 2.


Just nu är det relationstema på bloggen då jag ger relationstips och svarar på läsarnas relationsfrågor! Har du en relationsfråga du vill ha svar på? Skriv din fråga i en kommentar på bloggen eller klicka här: Maila din fråga!

Dagens relationsfråga!

Tror du att man måste ha samma tro eller inriktning i livet för att kunna ha en respektfull, trygg och givande relation? Eller tror du att man trots många olikheter kan passa bra ihop?

Relationscoachens svar!

Det är en väldigt bra fråga som det är svårt att ge ett rakt och enkelt svar på. Det finns ju vissa kulturer som inte godkänner att man gifter sig med någon utanför det som man själv tillhör. Som i Indien så är det inte okej att bli kär i någon som tillhör en annan kast även om man har samma tro. Ungdomar dödas av sina föräldrar om dom blir kära i någon från en annan kast.

Men om vi bortser från sådana extremfall som kanske inte är så aktuella i Sverige så skulle jag säga att det i första hand handlar om individens personlighet. Har två personer olika tro eller livssyn så gäller det att båda är väldigt accepterande och tillåtande. Det gäller att båda kan acceptera och tillåta den andres tro/livssyn.

Om båda kan acceptera och tillåta varandras livssyn/tro så kan olikheterna berika en sådan relation betydligt mer än om man är helt lika. Att ha en partner som är olik en själv kan vara berikande och lärorikt. Det öppnar upp för nya erfarenheter, tankar och en vidare syn på livet. Är man för lika så finns risken att det blir lite tråkigt och att man inte har så mycket att prata om. Men är vi olika så håller man nyfikenheten vid liv och det kan vara spännande att höra partnerns syn på olika saker.

Så ett kort svar på frågan är att det hänger mycket på individens förmåga att acceptera sin partners tro/livssyn.

Vill du läsa ett utdrag ur min bok om relationer: Klicka HÄR!

Vill du också läsa boken så kan du köpa den i webshopen som du hittar HÄR.

 

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *