Ett rosa London. 4 kommentarer


Tapet

London on the wall

Idag har dottern studiedag så det blir att jobba light vilket känns helt okej för mig. Vi ska börja plocka undan i hennes rum för i helgen ska jag måla och tapetsera i hennes rum. Vi har köpt en fondtapet som hon själv har valt. Som ni ser på bilden så har den ett London-motiv. Och till övriga väggar tänkte jag att det skulle passa bra med Rosa eftersom den färgen ingår i tapeten. Hade först en fundering på att måla väggarna grå men jag tror att det kan bli för tråkigt, eller vad tycker ni? Hon är 10 år och jag känner att rosa är en varmare färg än grå. Och man har ju vetenskapligt sett att färger påverkar oss på olika sätt vilket är väldigt intressant. I en artikel på Byggahus.se om just färger så beskrev man de olika färgernas påverkan så här:

Rött är en kraftfull och energifylld färg som väcker uppmärksamhet och sänder ut varningssignaler. Röda rum gör oss mer aktiva, hjärtat slår snabbare och du blinkar oftare.

Blått har en rogivande effekt. Det är en färg som får oss att andas lugnare och blinka mer sällan. Blåa rum upplevs ofta som rymliga. Färgen sägs också främja kreativitet.

Orange är en varm och energifylld färg som gör oss optimistiska och entusiastiska. Färgen sägs stimulera aptiten, vilket gör den lämplig för kök och matplatser. Orange är också en kommunikationsfärg vilket gör att den passar i rum där man umgås.

Grått symboliserar traditionellt sett visdom, men förknippas idag ofta med tristess. Grått är en neutral färg som framförallt kommer till sin rätt tillsammans med andra färger. Kreativa människor sägs trivas i grå rum, eftersom det inte utstrålar mer än balansen mellan ljus och mörker.

Rosa är en lugnande färg som skapar trygghet. Den står för glädje och optimism och är en bra färg för barn och i rehabiliterande sammanhang. Den milda färgen är bra för rum som man vill ha stillhet i.

Lime är en intensiv, frisk och vårig färg som kanske bäst lämpar sig på mindre ytor.

Turkos kyler ner och dämpar blodcirkulationen. Färgen upplevs som ren och fräsch och passar därför bra i badrummet.

Brunt är en jordig färg som skapar värme och trygghet, men det sägs att för mycket brunt kan verka nedtyngande.

Lila är en längtansfull och andlig färg som sägs ge bättre sömn. Den lämpar sig i utrymmen för meditation, tänkande och återhämtning. Ljusa nyanser är fridfulla, men mörka kan trötta ut ögonen om de används på stora ytor.

Gult är en intensiv färg som en del färgpsykologer tror kan ge upphov till illamående och sjösjuka. Man tror också att gult är den första färgen som spädbarn uppfattar.

Grönt har en lugnande inverkan på oss människor. Den symboliserar natur, växande och kretslopp. Ljusgrönt anses ge ökad livsglädje och välmående.
Det sägs också att sinnena skärps mer och att man lättare kan utföra precisionsarbeten.

Svart är en dominant färg som i västvärlden förknippas med olycka, död, sjukdom, hat och sorg. Men svart anses också klassisk och trendig.

Vitt är tomhet och vila. Men att ha kritvita väggar hemma kan kännas ödsligt. Därför brukar man blanda den vita färgen med en annan färg, man bryter färgen.

Du kan läsa hela den artikeln HÄR.

TavlaHon fick också en tavla i julklapp av sin storasyster som kommer passa perfekt i rummet när vi är klara. Eller vad tycker ni? Den rosa färgen syns inte så bra på bilderna men på de ställen där vitt har ”lagts” över rött både på tapeten och på tavlan så är det en ljusrosa färg.

Men, nu ska vi åka iväg och shoppa färg och så såg jag en så snygg väggklocka med Londonmotiv som nog också följer med hem. 🙂

Jag återkommer med sista delen i serien om 7 saker att komma ihåg när livet suger lite senare. Och tills dess så hittar du del 1 i serien HÄR, del 2 HÄR, del 3 HÄR,.del 4 HÄR  del 5 HÄR och del 6 HÄR. Och i kväll kommer jag äntligen berätta mer om de 10 småvanor som minskar din lycka. Vill du veta mer om det? Klicka här.

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Ett rosa London.